МОЗ хоче перетасувати свої установи

— 3 вересня 2013, 19:00

Відповідні зміни передбачені проектом постанови Кабміну, який є у розпорядженні "Української правди. Життя".

Як зазначається, Мінздоров’я як головний розпорядник бюджетних коштів, переглянуло бюджетні програми та заклади, що фінансуються за цими бюджетними програмами і запропонувало внести такі зміни:

"Державний заклад "Іллічівська басейнова лікарня на водному транспорті", Одеська область" та "Клінічна лікарня нафтопереробної промисловості", м. Київ" вилучити з розділу "Багатопрофільні лікарні" та віднесено до розділу "Спеціалізовані лікарні, центри, лепрозорії, госпіталі для інвалідів Великої Вітчизняної війни, спеціалізовані медико-санітарні частини" розділу "МОЗ".

У розділі "Спеціалізовані поліклініки" вилучити "Український центр профілактики і боротьби із СНІДом", м. Київ" та "Державна організація (установа, заклад) "Всеукраїнський центр контролю за туберкульозом", м. Київ", та включити до розділу "Організація і регулювання діяльності установ та окремі програми і заходи в системі охорони здоров'я" як Державна установа "Український центр контролю за соціально небезпечними хворобами Міністерства охорони здоров'я України".

З метою оптимізації структури та ліжкового фонду у процесі виконання державної програми з лікування безпліддя пропонується утворити юридичну особу Державний заклад "Український науково-практичний медичний центр акушерства, гінекології та репродуктології МОЗ України" шляхом відокремлення від Харківського національного медичного університету структурного підрозділу "Український науково-практичний медичний центр акушерства, гінекології та репродуктології".

Його пропонується віднести до "спеціалізованих лікарень, центрів, лепрозоріїв, госпіталів для інвалідів Великої Вітчизняної війни, спеціалізованих медико-санітарних частин".

Державний заклад "Клінічний реабілітаційний медичний центр", смт Заозерне (м. Євпаторія) пропонується перепрофілювати у "Державний заклад "Дитячий спеціалізований (спеціальний) клінічний санаторій "Морський" і виключити з розділу "Спеціалізовані лікарні, центри, лепрозорії, госпіталі для інвалідів Великої Вітчизняної війни, спеціалізовані медико-санітарні частини" та додати до розділу "Заклади охорони здоров'я, що забезпечують надання санаторно-реабілітаційної допомоги".

Причиною цьому є порушень, виявлених Рахунковою палатою за результатами перевірки використання бюджетних коштів.

Централізовані бухгалтерії для обслуговування санітарно-епідеміологічної служби пропонується приєднати до складу санітарно-епідеміологічних станцій.

Проект постанови передбачає створення державного закладу "Центральна медико-соціальна експертна комісія МОЗ України" (МСЕК).

На неї покладені завдання заочного огляду громадян, які працюють за кордоном. Як зазначається у проекті Постанови, на даний момент накопичилась значна кількість таких справ, але через відсутність цієї комісії вони не розглядаються.

Планується, що МСЕК здійснюватиме організаційно-методичне керівництво обласними, Київським та Севастопольським міськими центрами (бюро) медико-соціальної експертизи, проводитиме перевірку обгрунтованості рішень і повторно оглядатиме осіб, які оскаржили рішення.

Утримання ДЗ "Центральна медико-соціальна експертна комісія МОЗ України" не потребуватиме додаткових видатків з державного бюджету.

При формуванні проекту державного бюджету на 2013 рік кошти на утримання зазначеного закладу передбачено за бюджетною програмою КПКВІ-С 2301350 "Організація і регулювання діяльності установ та окремі заходи у системі охорони здоров'я" у сумі 931,0 тис. гривень в межах граничного обсягу видатків, доведених МОЗ України.

Реклама:

Головне сьогодні