Учені вивели формулу: щоденна склянка молока протягом вагітності – вища дитина

— 5 вересня 2013, 14:49

Дивовижну закономірність команда вчених із Ісландії, Данії та США помітила, упродовж років спостерігаючи за хлопчиками та дівчатами, народженими в 1988-1989-му році.

Про це пише The Daily Mail.

Попередні дослідження вже доводили, що малюки "молочних" мам мають більшу вагу при народженні та швидше ростуть. Але тепер експерти з’ясували, ефект є більш довгостроковим.

Об’єктом спостереження вчених спочатку стали 809 вагітних датчанок. Зокрема експертів цікавило, скільки молока вони п’ють. Коли на світ з’явилися діти, науковці зафіксували їхню вагу та зріст і далі продовжили слідкувати за їхнім зростанням.

Згідно з результатами, опублікованими в European Journal of Clinical Nutrition, як хлопці, так і дівчата мам, які випивали більше 150 мілілітрів молока на день, виявилися вищими.

На додачу, ще й рівень інсуліну в їхній крові виявився вищим. Отже, таким підліткам менше загрожує діабет ІІ типу.

До слова, британські вчені нещодавно оголосили, що майбутня мама може, за рахунок споживання молочних продуктів та риби, збільшити IQ своєї дитини.

Секрет криється в йоді, якого багато в цих продуктах. Йод необхідний щитоподібній залозі, яка напряму впливає на розвиток мозку ембріона, пояснили науковці.

Реклама:

Головне сьогодні