У "Батьківщині" стверджують, що МОЗ збагачується на онкохворих

— 6 вересня 2013, 10:52

Про це повідомили департаменти охорони здоров'я при облдержадміністраціях у відповідь на депутатський запит депутата від "Батьківщини" Павла Петренка, повідомляє прес-служба партії.

Так, Сумщина та АР Крим забезпечені лікарськими засобами для лікування онкохворих дітей лише на третину, а АР Крим - на 30%.

Не краща ситуація із забезпеченням необхідними препаратами для лікування онкологічних захворювань у дорослих. Найменше ліків минулоріч отримали Тернопільська та Херсонська області - лише 30% від потреби. Забезпечення Чернівецької області не перевищує третину, а Дніпропетровщина забезпечена лише на 41%.

При цьому, як стверджує депутат, службовці Міністерства охорони здоров’я "фактично збагачуються на людському горі".

"Так, згідно з офіційною інформацією, у 2012 році МОЗ закуповувало лікарські засоби для онкохворих за цінами, що значно перевищують зареєстровані оптово-відпускні ціни з урахуванням граничних постачальницько-збутових надбавок", - заявив він.

Наприклад, за даними депутата, препарат "Доцетактин" було придбано у кількості 2004 одиниць за ціною 1350 грн. на суму 2 млн. 705 тис. гривень. При цьому зареєстрована оптово-відпускна ціна (з урахуванням 10% граничної постачальницько-збутової надбавки) становила 1276,4 гривень - на 73,6 гривень менше.

"Загалом, лише при закупівлі трьох препаратів для лікування онкологічних та онкогематологічних хворих – "Доцетактин", "Лейкофозин", "Елігард" - Мінохорони здоров’я фактично переплатило 335 тис. гривень", - заявив депутат.

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні