Тест

З Лаври намагалися випхати останніх пацієнтів

Про це у Facebook повідомила Елена Косенко.

"Люди, це відбувається в нашому з вами місті! П'ять забитих заживо пацієнтів Лаврської інфекційної лікарні, виселеної православними попами на вулицю, залишилися там зовсім одні! Ми з сестрою повеземо туди свічки, воду, продукти!", - написала вона.

Перед цим Косенко повідомила, що головний інженер відключає у Лаврській лікарні електрику і забиває входи-виходи. "Лікарня залишається без води, світла і виходу з поки ще живими людьми всередині", - написала вона.

За словами Косенко, п’ятьом пацієнтам нема куди йти, "та вони й не ходять майже".

Втім, як повідомив "Українській правді. Життя" Дмитро Шерембей з Всеукраїнської мережі ЛЖВ, який прибув на місце події, станом на 18.15 ситуація врегулювалася.

"Наразі конфлікт урегульовано. Всі 8 людей залишаються у лікарні. Можливо, ще будуть якісь спроби церкви втрутитися і викурити нас звідти, але ми готові дати відсіч", - сказав він.

Нещодавно представники "Всеукраїнської мережі Людей, що живуть з ВІЛ" закликали прем'єра Миколу Азарова звернути увагу на проблеми пацієнтів клініки на Лаврській.

Клініку збиралися остаточно виселити ще в липні. Повідомлялося, що з неї вже вивозять обладнання.

Проте 11 липня між церквою, державою та ВІЛ-інфікованими пацієнтами було підписано меморандум, згідно з яким пацієнтів клініки, у якій лікують хворих на ВІЛ/СНІД, не виселятимуть, поки нове приміщення лікарні не буде готове.

У ньому, зокрема, було сказано, що приміщення Інституту епідеміології та інфекційних хвороб ім. Громашевського буде недоторканим, поки повністю не відремонтують будинок по вулиці Амосова, куди має переїхати клініка для пацієнтів ВІЛ/СНІД.

Документ став наслідком протесту пацієнтів на наказ Кабміну від 1 липня, що постановив протягом тижня (до 8 липня) виселити клініку та її пацієнтів з приміщення, в якому вони наразі отримують життєво-необхідне лікування.

Раніше пацієнти клініки "Лавра" приковували себе наручниками до ліжок.