Вчені виявили найоптимальніші періоди прийому їжі для кращого схуднення

— 1 квітня 2014, 12:35

Однак дані нового дослідження дієтичної компанії Forza Supplements, яка опитала більше 1 тис. осіб, показують, що ключ до успіху у втраті ваги полягає у термінах прийому їжі, пише The Daily Mail.

Отож, на думку вчених, оптимальними годинами для сніданку є сьома година, а точніше 07.11. Обід найкраще з'їсти раніше, аніж пізніше. Оптимальний час - це проміжок між 12.38 та 13.00.

А от залишати вечерю на час після 19.00 може стати згубним для дієти. Найоптимальніший період - між 18.00 та 18.30. Найкращий - 18.14.

В ході дослідження виявилося, що 84% "худнучих" вважають, що таймінг у харчуванні має вирішальне значення для втрати ваги. 76% кажуть, що сніданок для них - найважливіший прийом їжі на день. Вони його вживають щодня і це допомагає їм скоротити кількість вживаних калорій протягом дня.

Три чверті опитаних повідомили, що мали кращий результат, якщо вживали легкий ланч і ніколи не пропускали основного обіду.

Що стосується вечері, то її треба з'їсти раніше для того, аби максимізувати втрату ваги. Люди, зазвичай, менш активні у вечірній час, а це означає, що зайві калорії, ймовірно, перетворяться на жир. Всім, хто худне, рекомендується з'їсти вечерю до 19.00.

Шестеро із десяти респондентів кажуть, що пропуск одного із прийомів їжі, зробить втрату ваги більш важкою. Дослідження доводить відоме твердження: Їжте сніданок як король, обід - як принц, а вечерю - як жебрак.

Найнебезпечнішим періодом, коли дієта йде не так, вважаються чотири години від 18.00 до 22.00. 56% респондентів розповіли, що саме протягом цього часу вони вживали найбільшу кількість калорій.

62% "худнучих" страждають від перекусів, близько 20.00, коли сидять біля телевізора.

Керуючий директор дослідження Лі Сміт каже, що ключ для багатьох бажаючих схуднути - це не те скільки вони їдять, а коли.

Зазначимо, що вищезгадані оптимальні періоди прийому їжі повинні містити низькокалорійні закуски. "Успішна втрата ваги залежить від того, аби не пропускати прийоми їжі. Результати показують, що сніданок дійсно є найважливішим прийомом їжі для тих, хто хоче схуднути", - каже Лі Сміт.

Реклама:

Головне сьогодні