МОЗ домовився з волонтерами-медиками: майже всі медпункти на Майдані припиняють роботу

— 4 квітня 2014, 12:53

Це не стосується Шпиталю Майдану на вул. Трьохсвятительській та медичного пункту біля сцени на Майдані Незалежності

Натомість тут буде забезпечено цілодобове чергування бригад екстреної медичної допомоги.

Це передбачено Меморандумом про взаєморозуміння між МОЗ, Департаментом охорони здоров’я КМДА та Медичною службою Штабу національного спротиву, який був підписаний у четвер.

З боку МОЗ Меморандум підписав міністр Олег Мусій, від столичного департаменту охорони здоров’я його керівник Віталій Мохорєв, а з боку Медичної служби Майдану – заступник керівника медслужби Андрій Гук.

Також залишки медикаментів та витратних матеріалів, які нині належать службі, мають бути передані на відповідальне зберігання до комунального підприємства "Фармація" до вирішення питання щодо їх подальшого використання.

Також Мінздоров’я та Медслужба Майдану домовилися про співпрацю між психолого-психіатричним підрозділом служби та відповідними фаховими підрозділами МОЗ для вивчення можливості створення відповідного науково-практичного реабілітаційного центру для учасників протистоянь на базі існуючих санаторіїв.

"Викладені в Меморандумі положення не означають, що відзавтра усі медичні пункти медслужби будуть зачинені, а волонтери підуть геть. Всі пункти надання медичної допомоги залишатимуться на свої місцях доти, доки потрібна буде допомога людям, які перебувають на Майдані. Але ми не маємо права тримати таку кількість медичних працівників в одному місці, коли масово не потребна медична допомога. Кваліфіковану та професійну медичну допомогу люди зможуть отримати в столичних закладах охорони здоров’я абсолютно безкоштовно", - зазначив Олег Мусій.

Як відомо, Олег Мусій тривалий час саме був одним із координаторів Медичної служби Майдану.

Реклама:

Головне сьогодні