Низькокалорійна дієта може зупинити розповсюдження раку молочної залози - вчені

— 27 травня 2014, 12:29

Про це свідчать дані нового дослідження, проведеного в Університеті Томаса Джефферсона у Філадельфії, пише The Independent.

Так, вчені виявили, що зменшення калорій, в результаті чого, на певний відсоток зменшується споживання їжі, може запобігти раку молочної залози, відомого як TNBC. Він є одним з найагресивніших форм раку і найменше реагує на стандартне лікування.

Дослідження проводилося на мишах. В ході експерименту, одних гризунів годували на третину менше, ніж інших.

Результати показали, що в TNBC було менше шансів поширитися на нові ділянки в організмі, коли миші дотримувалися суворішої дієти.

"Дієта перетворилася на епігенетичну програму, яка захищала мишей від метастазів", - сказала Ніколь Сімоне, доцент Університету Томаса Джефферсона.

Згідно з результатами дослідження, кількість мікробів, які впливають на зростання TNBC, найбільше знизилася, коли мишей лікували як випромінюванням, так і обмеженням калорій.

Це зменшення, в свою чергу, збільшило виробництво білків, що зміцнюють тканини, які оточують пухлину.

За словами лікаря, важливо дивитися на метаболізм при лікуванні жінок, хворих на рак. Недавні дослідження показали, що збільшення ваги робить стандартні методи лікування раку молочної залози менш ефективними, і ті, хто набирають вагу під час лікування мають погані наслідки.

Однак часто, пацієнтів із цим захворюванням, лікують методами, такими як гормональна терапія і стероїди. Це робиться для того, аби блокувати ріст пухлини і протидіяти побічним ефектам хіміотерапії. Обидва методи можуть змінювати метаболізм пацієнта і привести до збільшення ваги.

Дослідження дасть вченим "молекулярну мішень" для діагностики видів раку, які дають метастази, і можливо, допоможуть розробити новий препарат для лікування захворювання.

Реклама:

Головне сьогодні