Учені: зловживання фастфудом закарбовується в ДНК

17
8 липня 2014

Зайвий цукор, сіль та жири у раціоні дуже шкодять імунній системі. Про це пише Medical Daily із посиланням на Time та Nutrition Journal.

Споживання фастфуду підвищує ризик запалень, раку, алергій та аутозапальних захворювань, застерігають фахівці американського Національного інституту алергій та інфекційних хвороб.

"Наш організм – це така собі міні-екосистема, і все, що зачіпає бактерії в ній, здатне на глибокому рівні спричиняти зміни в нашому здоров'ї", - говорить автор дослідження, доктор Єн Майлз.

Західну модель харчування вчені вважають такою, що потенційно сприяє зростанню кількості імунозумовлених захворювань.

"… Малоймовірно, що синтетичні вітаміни чи пробіотики зможуть повною мірою врівноважити шкоду від наших (шкідливих) харчових уподобань, і навіть мова не йде про те, щоби її компенсувати, якщо це не супроводжується змінами способу життя", - кажуть науковці.

"І що важливіше, наша погана харчова поведінка закарбовується як у матеріалі наших ДНК, так і в мікрофлорі кишечнику, і в такий спосіб ці шкідливі зміни імунної системи передаються нашим нащадкам…", наголошують дослідники.

powered by lun.ua