Як самотність впливає на людину: більше спорту та друзів, але серце у небезпеці

— 1 жовтня 2014, 12:10

7 фактів про те, як самотність впливає на наше життя та здоров'я, зібрало видання Time.

Самотні люди мають менше зайвої ваги

Дослідження 2013-го року, результати якого надрукував журнал Health Psychology, показало, що щасливі одружені пари схильність гладшати в наступні 4 роки після весілля. Як стверджують автори, не відчуваючи більше потреби приваблювати нового партнера, молодята стають більш розслабленими стосовно своєї зовішності.

Нещодавнє дослідження, проведене в Австралії, що про нього пише журнал Body Image, довело, шо жінки, котрі відчайдушно намагалися схуднути до свого весілля, в наступні 6 місяців після найважливішого дня набирають іще більще зайвих кіло.

Одружені чоловіки частіше страждають на ожиріння, ніж їхні холості ровесники й ті, хто поки лише заручений, стверджують експерти з Університету Міннесоти.

Самотні люди регулярніше займаються спортом

Як показало опитування, проведене в Британії, у 76% одружених чоловіків та 63% заміжніх жінок ніяк не виходить виділяти по 150 хвилин на тиждень на фізичну активність, як радять лікарі. Серед самотніх людей так само "не дружать" зі спортом лише 24% чоловіків та 33% жінок.

У самотніх людей більше друзів

Дослідники з Університету Массачусеттса у 2006-му році з'ясували, що неодружені люди більш схильні підтримувати зв'язок із друзями, сусідами та дальніми родичами, ніж ті, хто має власну сім'ю. Причому наявність у людини дітей на це не впливає.

Крім цього науковці помітили, що самотні люди частіше займаються волонтерством та мають ближчі стосунки з братами і сестрами.

У житті самотніх людей менше стресу через побут та гроші

Більше того, згідно з результатами дослідження, проведеного в 2005-му році Університетом Мічігану, неодружені люди мають менше хатньої роботи, ніж одружені.

Під час нещодавнього опитування кожна третя людина, яка перебуває у стосунках, зізналася в "фінансовій невірності" своєму партнерові або в тім, що бреше йому в питаннях грошей.

Самотніх людей сприймають як нещасних. Але це ненадовго

Стереотипи щодо того, що самотні люди – нещасні, скоро відімруть. Американське Bureau of Labor Statistics нещодавно заявило про те, що неодружених громадян у США вперше стало більше, ніж одружених. Одинаків серед американців нині 50,2%.

Хірургічні втручання несуть більшу небезпеку для самотніх людей

Експерти з американського Університету Еморі підрахували, що для неодружених людей ризик померти протягом 3 місяців після операції на серці є втричі вищим, аніж для одружених. Для самотніх пацієнтів на 75% вища вірогідність піти з життя протягом 5 років після такого хірургічного втручання.

Одружені чоловіки та жінки, ідучи на операцію, налаштовані більш оптимістично. До того ж, серед них менше курців, що також впливає на здоров'я.

Самотні люди можуть мати вищий ризик захворювань серця

Як стверджують учені з Американського коледжу кардіології, посилаючись на дослідження, в якому взяли участь понад 3,5 мільйона людей, неодружені люди на 5% частіше мають хвороби серця.

Водночас науковці з Техасського університету в Остіні кажуть, що це зовсім не так. Щоправда, проведене ними дослідження охопило лише 9 тисяч пацієнтів. Проте статистично значущої різниці в рівні захворювань серцево-судинної системи в холостяків та одружених людей учені не знайшли.

Реклама:

Головне сьогодні