Учені порадили починати трапезу з десерту

— 9 грудня 2014, 12:22

Дослідники з Лондонського імперського коледжу вважають, що трапеза має починатися зі страви, в якій багато цукру. Так мозок швидше "наїдається".

Про це пише The Daily Mail.

Як пояснюють науковці, фермент глюкокіназа реагує на те, скільки глюкози спожила людина. Якщо глюкози недосить, мозок віддає команду тілу з'їсти ще чогось крохмалистого та солоденького.

Учені провели експеримент на щурах. Вони запропонували гризунам на вибір звичайний корм та підсолоджену водичку. Пацюки куштували трохи солодкого, але потім бралися за свою звичну їжу. Але коли науковці збільшили кількість глюкокінази в мозкові піддослідних тваринок, ті надали перевагу солодкій водичці.

Під час другого експерименту вчені також виявили, що після доби голодування глюкокіназа стає значно активнішою.

Є теорія, що в тих людей, які жити не можуть без солодкого, просто вищий рівень глюкокінази. Імовірно, колись це допоможе науковцям створити революційні ліки для схуднення.

На думку дослідника Джеймса Гардінера, тим, хто прагне схуднути, варто починати трапезу зі страв, багатих на глюкозу. Тоді мозок швидше визначить, що її вже досить, та дозволить увімкнутися іншим "вбудованим системам", які рахують спожиті калорії. Тоді ми не переїдатимемо.

Звісно, мова не обов'язково йде про торт із кремом чи шоколадку. Корисно буде для початку з'їсти хліба, пасти або рису.

Реклама:

Головне сьогодні