Хатні тварини корисні для дітей із аутизмом – дослідники

— 5 січня 2015, 12:20

Причому вчені стверджують – користь буде не лише від кумедного песика чи гарнесенького котенятка, а й навіть від павучка.

Про це пише The Daily Mail.

У дослідженні взяли участь 70 американських сімей, у яких зростає хлопчик або дівчинка з аутизмом. Близько 70% родин мали собаку, половина – кота. У деяких учасників також були рибки, кролики, гризуни, рептилії, пташки чи павучок.

За словами Гретхен Карлайл, представниці Центру досліджень взаємодії людей та тварин, діти, в родинах яких жили собаки, продемонстрували найкращі соціальні навички.

"Одначе більш значущим є те, що діти, в яких удома є будь-яка тваринка, частіше брали участь у таких діях як знайомство, запитання якоїсь інформації або відповідь на питання інших… Такі соціальні навички зазвичай є складними для дітей із аутизмом, але дослідження показало, що діти є впевненішими в собі, якщо вони живуть із тваринкою", - зазначила дослідниця.

"Діти з аутизмом не завжди спілкуються з іншими, але якщо в хаті є тварина, з якою в дитини є зв'язок, і гість починає запитувати про цю тварину, то є більш вірогідним, що дитина відповість", - додала Карлайл.

Дослідники помітили, що кращі соціальні навички мали діти, в чиїх сім'ях собаки прожили довше. Чим старші були учасники, тим слабшим був їхній зв'язок із хатнім улюбленцем. Цікаво, що тіснішим був зв'язок дітей-аутистів із невеличкими собаками.

Як підкреслила Карлайл, кожна дитина з аутизмом є унікальною, і не для кожної найкращими компаньйоном стане саме песик.

Реклама:

Головне сьогодні