Фітнес он-лайн: добірка каналів на YouTube. Відео

У часи коли стиль життя "well-being" все більше набуває популярності і стає величезною складовою існування різних поколінь, ледь не щодня з'являються нові і нові існструменти, покликані допомогти жити по-новому.

Утім шалений ритм життя, фінансова криза та завантаженість людини вцілому, часто не дають змоги на відвідування спортивної зали, басейну чи танцювальної студії.

Для того, хто зважаючи на всі ці фактори та відсутність лінощів, все ж таки вирішив займатися, у мережі існує безліч можливостей. Зокрема, мова піде про відеоблоги, присвячені тренуванням, здоровому харчуванню та здоровому способу життя.

Найпопулярніші фітнес-канали на YouTube мають у своєму активі мільйони передплатників і сотні мільйонів переглядів. При цьому ці цифри зростають буквально по годинах, що зайвий раз підтверджує високий інтерес до теми здорового і спортивного способу життя.

У світі

Одним із найпопулярніших англомовних каналів є відеоблог Кейсі "Хо Blogilates", присвячений різним вправам для жінок, включно із пілатесом, фітнесом, вправами на окремі групи м'язів, а також дієтичними рецептами і порадами, як заощадити на їжі, але в той же час харчуватися правильно. І все це робиться абсолютно невимушено і весело. Популярність каналу зашкалює - він налічує майже 2 мільйони передплатників і понад 180 мільйонів переглядів.

Ще один канал BeFit, є одним з найвідоміших фітнес-каналів на YouTube завдяки своїм безкоштовним порадам, як змінити своє тіло, спалити зайвий жир і накачати рельєфні м'язи. Серед експертів каналу такі зірки фітнесу, як Джиліан Майклс, Деніс Остін, Джейн Фонда, Тара Стайлс і багато інших. Передплатниками каналу є 1,5 мільйона осіб з усього світу, і у нього понад 190 мільйонів переглядів.

Цікавим каналом із власною концепцією є канал FitnessBlender. Його створили чоловік та дружина і тренуватися тут можна разом.

Крім того, є можливість створювати графіки тренувань та займатися всією родиною.

Жінкам буде цікаво займатися із каналом L.S. Women. Серед шанувальників каналу, звичайно, жіноча аудиторія. Його особливість у тому, що тренери показують альтернативні місця для тренувань.

Канал Cross Fit присвячений, в основному, професійним бодібілдерам. Тут розповідають про те, як почати накачувати м'язи та правильно харчуватися. Кожного тижня засновники публікують три відео, два з яких присвячені тренуванням, а ще одне - харчуванню.

Українські канали

В українському YouTube даний напрямок також набирає обертів і знаходить своїх шанувальників і постійних глядачів.

Фітнес-проект Тетяни Федоріщевої на YouTube TGym допомагає всім бажаючим створити здорове і красиве тіло шляхом ефективних тренувань і порад щодо правильного харчування. Він призначений, в першу чергу, для представниць прекрасної статі, у каналу близько 190 тисяч передплатників.

Блог Юрія Спасокукоцкого розповідає про те, як правильно розробити програму тренувань.

Блог Катерини Буйди "Bodytransforming" розповідає про те, як бути у формі. У блозі - йога, фітнес, жіночі тренування. Всі програми адаптовані під користувачів.

Російськовмоний Блог Тетяни Рибакової розповідає про правильне харчування, мотивацію, рецепти корисних страв та вроду.

Для шанувальників танцювальних навантажень та тренувань, можна підписатися на український канал MyWay і з радістю вивчати хореографію та танцювати разом із професійними танцівниками.

Мотивація

За словами професійного фітнес-інструктора, експерта із фітнесу та здорового харчування Дмитра Глібова, головним фактором у заняттях спортом є мотивація. "Пошук мотивації - він найважливіший, адже можна почати вести здоровий спосіб життя, бо це модно, чи хтось із знайомих запросив вас. Але це не матиме сенсу", - каже він.

На запитання, де ж брати цю мотивацію, він каже, що головне усвідомити для чого потрібний спорт. "Важливо зрозуміти, що здорове життя - це не лише дієта і заняття у залі. Необхідно усвідомити, що це може приносити задоволення", - розповів тренер.

"У кожної людини може бути своя мотивація. Потрібно знати, що спорт і здорове харчування - це ви робите не для когось. А в першу чергу для себе. "Ви ж себе любите, хочете, аби вам було добре? Так от зробіть це", - зазначає Дмитро.

Як розповів фітнес-інструктор, спорт - це дуже хороше джерело природної радості, природних гормонів щастя. Люди все одно шукають якісь джерела задоволення. Не всі розуміють, що спорт може бути саме цим джерелом задоволення.

Реклама:

Головне сьогодні