Музика Верді має заспокійливий вплив на організм людини - дослідження

— 9 червня 2015, 11:16


Саме дякуючи його музиці, кров'яний тиск знизиться швидше, навідміну від поп-року чи джазу, пише The Independent.

Так, за даними нового дослідження, повільна музика із 10-секундними циклами, що повторюються, мають заспокійливий вплив на слухачів, бо це відповідає 10-секундним природнім хвилям артеріального тиску.

За словами професора Оксфордського університету Пітера Слейта, музика Верді, наряду з Дев'ятою симфонією Бетховена та аріями Джакомо Пуччіні з опери "Турандот" - найбільш заспокійливі музичні композиції, бо вони ідеально відповідають 10-секундним циклам і ритму серцево-судинної системи. Показники кров'яного тиску надходять у мозок після кожного серцебиття, але тому, що серце надсилає контрольні повідомлення назад до серця двома окремими нервами, що працюють на різних швидкостях, вони надходять один за одним і повертаються у фазу кожні 10 секунд.

Тож музика із аналогічним 10-ти секундним ритмом має заспокійливий вплив, бо і використовує цей природній цикл.

"Наше дослідження надало більш глибокого розуміння того, як музика та ритм можуть вплинути на серце на кровоносні судини. Але необхідні ще глибші дослідження, які допоможуть зменшити скептицизм щодо реаольної терапевтичної ролі музики", - каже професор.

Реклама:

Головне сьогодні