Що їжа робить з нашим мозком, і чим його годувати. Анімоване відео

— 2 липня 2016, 10:20

З усією серйозністю можна стверджувати, що те, що ми їмо, безпосередньо впливає на наш мозок.

Співробітники платформи TED-Ed зібрали докупи відео про те, якою має бути їжа для мозку. Ось лише кілька важливих моментів, про які варто знати, пише видання The Huffington Post.

Мозок здебільшого складається з жиру, і йому потрібен жир з їжі, щоб вижити

Якщо ви заберете усю рідину з мозку, більшість його ваги становитимуть ліпіди. Решта речовини зроблена з глюкози, поживних мікроелементів, амінокислот, білків, - усі вони відновлюються з їжі, яку ми їмо.

Щоб мозок був здоровим, їжте горіхи, насіння і жирну рибу. Жирні кислоти переважно містяться лише у цих продуктах, і допомагають генерувати і підтримувати нові клітинні мембрани. Вони також допомагають запобігти дегенеративним станам мозку.

Такі висновки зробили медики з університету Медичного центру Меріленду.

Те, що ви їсте, може вберегти від сонливості, але й не дозволить заснути

Якщо ви відчуваєте тривогу пізно вночі чи сонливість після обіду, ймовірніше за все це відбувається, бо ваш мозок не задоволений тип, що ви з’їли цього дня.

Важка, жирна їжа напередодні сну буде тримати вас активними, адже вона потребує від тіла більше часу для перетравлення. Про це повідомляє Національна фундація сну.

Кофеїн у безалкогольних напоях та шоколад теж не дадуть вам заснути спокійно.

Трансгенні жири дуже погано впливають на мозок

Трансгенні жири, які найчастіше знаходяться у смаженій їжі та значно переробленій випічці може поставити під загрозу здоров’я мозку, якщо вживати ці продукти часто. Дослідження доводять, що трансгенні жири погіршують пам’ять, і ті, хто зловживав ними, мають менший мозок (звіт видання Live Science).

Обмежте споживання таких продуктів і мозок буде щасливим! Так само, як і талія.

Те, що ви їсте, впливає на самопочуття

Дослідження припускає зв’язок між покращенням настрою та високим вмістом omega-3 жирних кислот, магнію, триптофану, фолієвої кислоти та інших вітамінів групи В. Споживання фруктів, овочів, білків, їжі, збагаченої омега-3 та складними вуглеводами, а також вдосталь рідини, здатне змінити настрій на позитивний та покращити добробут.

Щоб уникнути спадів у концентрації уваги та настрою, не вживайте вуглеводи з високим глікемічним індексом, такі, як білий хліб і десерти. Вони можуть відправити рівень цукру в крові у космос перед катастрофою.

Складні вуглеводи, зокрема, бобові і цільнозернові продукти, підвищують рівень цукру в крові повільніше, і це допомагає мозку залишатися більш уважним і зосередженим.

Нібито усе просто, але ж треба не лише читати і дивитись відео, а й користуватись порадами.

І пам'ятайте, що важить мозок лише 2% від ваги тіла, а споживає 20% усієї енергії нашого організму.

Реклама:

Головне сьогодні