Вагітна жінка така ж вразлива і "крихка", як 70-річна – вчені

— 4 липня 2016, 11:33

Це дослідили вчені Університету Хіросіми, пише The Daily Mail.

Вони застосували ЗD-систему захоплення руху, яку використовували під час зйомок "Володара кілець" та інших блокбастерів.

Команда досліджувала вісім жінок на трьох різних стадіях вагітності, а також сім невагітних жінок, і використовували інфрачервоні камери для запису їх руху.

Після зйомок майбутніх мам дослідники виявили, що випадкові падіння викликають до чверті всіх травм під час вагітності.

Основною причиною цього є те, що у жінок центр тяжіння зміщується вперед і вони змушені відхилятися назад, а також менш активно задіювати стегна при ходьбі. Таке поєднання може призвести до того, що жінка спіткнеться і легко втратить рівновагу.

Вчені виявили, що зміна центру тяжіння може відбуватися вже на першому триместрі вагітності.

[L]"Біомеханіка вивчає, як люди рухаються. Ці дослідження є цінними для багатьох речей, як то зробити наші середовища безпечніше або для проектування навичок мобільності", – пояснює професор Університету Хіросіми Коїті Шінкода, який проводив дослідження.

Комп'ютерні моделі, які були отримані у ході дослідження, дозволять вченим вивчити який тип рухів є безпечним для вагітних жінок.

На основі цього будуть розроблені рекомендації по позам для роботи в будинку або офісі та найбільш ефективним вправам для вагітних жінок.

Реклама:

Головне сьогодні