Натиснути "паузу". Як правильно вживати заморожені продукти

— 7 липня 2016, 12:38

Британське Агентство харчових стандартів оприлюднило результати опитування, за яким 43% людей вважають, що продукти харчування можна заморожувати тільки в день покупки, пише The Independent.

38% опитаних переконані, що небезпечно заморожувати готове м'ясо, а 36% думають, що їжа може зіпсуватися і стати небезпечною у морозильній камері.

Усі ці думки – помилкові.

Разом із тим, третина учасників дослідження зізналися, що хотіли б розумітися більше на правилах споживання заморожених продуктів і розвіяти свої упередження щодо їхньої небезпеки.

"Їжа не обов'язково має бути заморожена в день покупки, – наголошує директор компанії фінансових послуг FSA Стів Верн. – Це можна зробити у будь-який день до виходу з терміну придатності.

Морозильник – це ніби кнопка "пауза". Після розморожування ця кнопка вимикається, тож продукти треба з'їсти протягом доби після повного розморожування".

[L]Продукти в морозильній камері теоретично можуть зберігатися невизначений час. Проте якість почне знижуватися через 3-6 місяців, тож краще з'їсти їх раніше.

Лаура Роусвел, мікробіолог та гігієніст FSA, спростовує ідею, що заморожування знищує бактерії.

Цей процес просто деактивує їх, що забезпечує тривале зберігання продуктів у морозилці. Бактерії знову почнуть взаємодіяти після повного розморожування.

"Як правило, чим вища температура розморожування, тим активніші бактерії, тому ми рекомендуємо робити це повільно. Найкраще – ставити продукти на ніч у холодильник", – розповідає Роусвел.

Перезаморожена їжа – шкідливіша. Після першого заморожування бактерії виживають, а під час другого можуть стати небезпечними для здоров'я й спровокувати харчове отруєння".

Реклама:

Головне сьогодні