Цукерки чи життя! Учені довели, що голод сильніший, ніж спрага і страх

— 4 жовтня 2016, 17:10

Науковці з Національного інституту здоров'я США провели експеримент із лабораторними пацюками.

Американські дослідники довели, що пацюки швидше втраплять у небезпеку або ізолюються від представників свого виду, ніж втратять можливість поїсти, пише The Daily Mail.

Між водою та їжею вони завжди обирали можливість подолати голод.

Результати дослідження дозволять фахівцям зробити ще один крок уперед до розуміння харчових розладів у людей та допоможуть подолати епідемію ожиріння – вірять учені.

[L]Ця розробка стала першою, яка представила результати порівняння спраги, голоду, страху та інших відчуттів. Попередні дослідження були ізольованими, а тому не давали фахівцям повної картини.

Науковці провели експеримент з мишами, під час якого змушували їх голодувати протягом 24 годин. Вони позбавляли піддослідних води, щоб викликати відчуття спраги. Аби спричинити відчуття страху, дослідники клали пацюків у місце, де вони могли відчути запах лисиць.

На превелике здивування вчених, у ситуації, коли пацюки відчували небезпеку і були голодні, вони долали свій страх і йшли у зону, де була їжа.

Бажання поїсти також переважало над соціалізацією піддослідних. Голодні пацюки проводили час у контейнері з харчами, а не у сусідніх, де були інші учасники дослідження. Ситі піддослідні навпаки – шукали собі компанію.

Нове дослідження американських учених показало, що відчуття голоду – сильніше, ніж спрага, тривога і страх. Фото choreograph/Depositphotos

"Ми розглядаємо це як унікальну здатність нейронів, які відповідають за відчуття голоду We interpret this as a unique ability of hunger-tuned neurons to передбачати переваги пошуків їжі та змінювати поведінку", – розповів керівник дослідження Майкл Крашес.

У подальших дослідженнях експерти планують визначити, як ці нейрони співпрацюють з іншими зонами мозку для мотивування поведінки.

Реклама:

Головне сьогодні