Дівчина у 13 років винайшла пристрій для допомоги лікарям та пораненим

— 5 жовтня 2016, 17:55

Вона виграла стипендію Google на 15 тисяч доларів і рік працюватиме за підтримки компанії Lego, йдеться на The Daily Mail.

Орегонська дівчина-підліток винайшла бандаж, співчутливий до вологи, який показує лікареві, коли пацієнту треба змінити пов'язку.

Глибокі рани потрібно тримати вологими, щоб вони краще заживали. Нерегулярна зміна бинтів може спричинювати проблеми із загоєнням, тому юна винахідниця протестувала бандаж із мініатюрними моніторами.

[L]Вони чутливі до рівня вологості і дозволять медичним працівникам визначати, чи потрібно перебинтувати рану, чи ще не час.

Ануска створила датчики, видрукувавши фрактальні моделі з використанням чорнил із наночастинками графена. Ці частинки визначають, коли знижається рівень вологості.

Дівчина стала наймолодшою здобувачкою гранту Google. Вигравши конкурс компанії Lego Education Builder Award, вона також отримала стипендію та поїздку в штаб-квартиру компанії у Данію.

Орегонська дівчина-підліток винайшла бандаж, співчутливий до вологи, який показує лікареві, коли пацієнту треба змінити пов'язку. Фото pamplinmedia.com

За словами Ануски, спілкування та співпраця з 19 іншими молодими дослідниками були для неї дуже приємним досвідом.

"Моя ідея стала дійсною, відчутною реальністю", – розповіла Наікнавер.

Дівчина стала наймолодшою здобувачкою гранту Google. Фото pressdemocrat.com
Реклама:

Головне сьогодні