Намагаєтеся завагітніти? 8 порад дієтологів для збільшення своїх шансів

— 6 листопада 2016, 10:00

Дослідження показують, що пари, які змінюють свою дієту та спосіб життя, збільшують шанси на здорову вагітність до 80%.

Експертка з питань харчування Генріетта Нортон для видання The Daily Mail поділилася 8 порадами, чим краще забагтити свій раціон, щоб завагітніти.

Споживайте білок із кожним прийомом їжі

Білок виконує будівельну функцію в організмі та особливо важливий для вироблення гормонів і здорового розвитку клітин.

Багато протеїну міститься у яйцях, м'ясі птиці, йогуртах, рибі, сочевиці, горіхах та насінні.

Якщо ви вегетаріанець, зернові можуть забезпечити вам оптимальну кількість білка рослинного походження.

Не відмовляйтеся від здорових жирів

[L]Жири так само підтримують вироблення гормонів та допомагають у зміцненні клітин організму.

Правильні жирні кислоти можна знайти в авокадо, лляній олії, горіхах, зернових та свіжій жирній рибі. Ці продукти також містять багато вітамінів Е та D й мінерали хром та селен.

Разом із тим, Нортон радить обмежити споживання жирної риби максимум до трьох порцій на тиждень.

Робіть свій раціон різноманітним

Якщо вже вирішили збільшити споживання зернових – не забувайте про нешліфований рис, дикий рис, несмажену гречку, пшеничні та вівсяні крупи.

Вони також є незамінними джерелами вітамінів В та В12, збагачуючи організм магнезією та залізом.

Їжте продукти всіх кольорів веселки

Збільшити кількість антиоксидантів в організмі допоможуть кольорові овочі та фрукти. Особливу увагу дієтологиня радить звернути на моркву та кабачки.

Нортон також пропонує додавати імбир та куркуму до овочевих страв.

Ті, хто змінюють свою дієту та спосіб життя, збільшують шанси на здорову вагітність до 80%. Фото gpointstudio/Depositphotos

Не забувайте про зелень

Зелень – джерело фолієвої кислоти, що дає їй змогу покращувати травлення та перешкоджати появі гормонального дисбалансу.

Фахівчиня радить додавати зелень до фрешів та супів. Свої якості вона найкраще зберігає сирою або у паровій обробці.

Не поспішайте

Травлення починається із моменту потрапляння їжі в рот, тому, якщо людина їсть надто швидко, вона зменшує здатність організму засвоїти потрібні речовини.

Той, хто їсть повільно, також менше переїдає.

Робіть свій раціон різноманітним. Фото martinan/Depositphotos

Зважайте на сезон

Сезонні продукти з'являються відповідно до змін у природі. Корисні ті овочі й фрукти, які спожиті у свій час.

Споживати продукти відповідно до їхнього природного циклу – це ще й забезпечувати себе овочами, які потрібно їсти гарячими (після термічної обробки) взимку та можна їсти сирими у спекотні літні дні.

Приймайте вітаміни

Якщо відчуваєте, що раціон не покриває усіх потреб організму у поживних речовинах, можна почати уживати вітаміни та інші харчові додатки.

Ця порада особливо важлива для чоловіків, яким часто потрібно підтримувати свою репродуктивну здатність не лише правильним раціоном харчування.

Реклама:

Головне сьогодні