Ваші батьки житимуть довше, якщо ви знаходитимете для них час – вчені

— 14 березня 2017, 10:00

Наші напружені графіки не дозволяють нам бачити рідних так часто, як би ми того хотіли.

Це вкрай погано, бо самотність може призвести до зниження якості життя, а в деяких випадках передчасної смерті, у літніх людей.

До такого висновку дійшли дослідники Університету Каліфорнії, що у Сан-Франциско, пише The Independent.

Науковці вивчали життя 1600 дорослих із середнім віком 71 роки.

Майже 23% одиноких учасників померли протягом шести років дослідження, у порівнянні з лише 14% тих, які повідомили про адекватний рівень товариських відносин.

Наші напружені графіки не дозволяють нам бачити рідних так часто, як би ми того хотіли. Фото DmitryPoch/Depositphotos

Вчені також виявили, що 43% людей у віці старше 60 років відчувають себе ізольованими.

Таким чином, дослідники прийшли до висновку, що самотність є істотним чинником у зниженні якості життя літніх людей і може призвести до депресії, когнітивних порушень та інших проблем зі здоров'ям, таких як хвороба коронарної артерії.

[L]"Потреба всього нашого життя: щоб люди, які нас знають, цінують, які приносять нам радість – були поряд", – зазначає старший геріатричного соціальний працівник Massachusetts General Hospital Барбара Московіц.

Теорія, що самотність може привести до погіршення стану здоров'я у літніх людей, не є новою концепцією.

Інше дослідження, проведене в Університеті Бригама Янга в Юті у 2010 році показало, що соціальні зв'язки набувають все більшого значення для продовження терміну служби, доводячи, що люди з великою кількістю близьких друзів і великою родиною, ймовірно, живуть довше, ніж одинокі.

Ще одне дослідження, проведене в Університетському коледжі Лондона показало, що люди старше 50 років, які задоволені своїм життям, мають більше шансів прожити довше.

Реклама:

Головне сьогодні