МОЗ вестиме облік кількості донорів та обсягів крові для переливання

— 6 червня 2017, 16:50

МОЗ впроваджує обов’язковий моніторинг діяльності закладів переливання крові та відповідних підрозділів закладів охорони здоров’я.

МОЗ вестиме облік кількості донорів та обсягів крові для переливання. Фото weerapat/Depositphotos

З офіційним моніторингом обсягів заготівель, кількості донорів та залишків компонентів крові та витратних матеріалів можна ознайомитись за лінком.

"Головна проблема нашої служби крові, крім недостатнього фінансування – це нераціональне керування запасами. Моніторинг допоможе не лише оперативно збирати достовірну інформацію з усіх регіонів, а й робить її доступною кожній людині", – зазначила заступниця міністра охорони здоров’я з Оксана Сивак.

[L]Також у відомстві анонсують створення національної системи крові, представленої національною службою крові та незалежним компетентним органом з контролю.

Відповідальність за координацію та ефективність роботи служби крові в кожній області покладається на головних позаштатних спеціалістів зі спеціальності "трансфузіологія".

Раніше повідомлялося, що 6 червня, Верховна Рада включила до порядку денного проекти законів щодо фінансових гарантій надання медичних послуг та удосконалення законодавства України з фінансування охорони здоров'я.

Реклама:

Головне сьогодні