75% жінок набирають надто мало чи забагато ваги під час вагітності – дослідження

— 7 червня 2017, 12:58

Науковці Університету Монаша в Австралії провели дослідження, згідно з яким 23% майбутніх мам не набирають достатньої ваги у період вагітності, а більше 50% отримують надмірну масу тіла, збільшуючи ризик передчасних пологів.

23% майбутніх мам не набирають достатньої ваги у період вагітності, а більше 50% отримують надмірну масу тіла. Фото inarik/Depositphotos

Міжнародна дослідницька команда проаналізувала більше 5 тисяч попередніх розробок та зібрала дані жінок Азії, США та Європи, йдеться на The Guardian.

[L]Фахівці стверджують, що надмірну вагу під час вагітності частіше набирають жінки із Європи. За їхніми даними, 7% майбутніх мам не досягають потрібної маси тіла, а 38% – перебирають її.

Жінки, що мають зайві кілограми у період вагітності, частіше народжують дітей із великою масою, а отже й більше потребують Кесаревого розтину.

Разом із тим, жінки, які не добирають потрібної ваги на 8% частіше ризикують народити недоношену дитину.

Згідно із рекомендаціями фахівців, жінкам із вагою нижче норми у період вагітності можна набирати від 25,5 до 18 кілограмів, із нормальною масою тіла – від 11,5 до 16 кілограмів, від 7 до 11 кілограмів із надмірною вагою та не більше 5-9 кілограмів жінкам із ожирінням.

Реклама:

Головне сьогодні