Як погана шумоізоляція у квартирі може вплинути на ваше здоров’я®

PROMOTED — 10 листопада 2017, 13:29

Сучасні квартири не мають достатньої звукоізоляції, тому людям доводиться жити у постійному шумовому забрудненні. А це позначається на здоров’ї, призводячи до порушень роботи нервової системи. Погана шумоізоляція підлоги чи стелі може навіть стати причиною конфронтації сусідів через надмірно гучні кроки, телевізор чи музику.

Не менше негативу утворює гуркіт сміттєвоза, сварки співмешканців за стіною чи звуки ремонту новосельців. Більшість людей живуть у незручній обстановці роками, звикають до шуму та перестають звертати увагу на дискомфорт. А це є ризиком для здоров’я всіх членів сім’ї.

Проблему легко вирішити, якщо вчасно провести шумоізоляцію квартири. Ряд ремонтних робіт передбачає використання звукопоглинальних (які затримують та розсіюють звуки) та звукоізолюючих (які віддзеркалюють шум) матеріалів.

Надійна звукоізоляція підлоги

Почати превентивні заходи потрібно зі звукоізоляції підлоги. Найпростіший і практичний засіб захисту від гучних сусідів знизу – це вкладання покриття на шумоізолюючу прокладку. Кращим вибором для цього є ковролін, ламінат або паркетна дошка. Великий вибір матеріалів різного формату та дизайну представлений у магазині Holz.

За допомогою цих типів покриття можна досягнути часткової ізоляції звуків. При цьому необхідно між стінами та чорновою підлогою укласти пружні прокладки.

Якісна звукоізоляція стелі

У багатоповерхових будинках шум у квартирі може з’явитися від сусідів як знизу, так і зверху, тож ізоляції потребує і стеля. Інакше гучні звуки можуть призвести до порушень сну вночі або до стресового стану вдень. При цьому страждає психіка та порушуються фізіологічні процеси в організмі (наприклад, змінюється рівень тиску). Надійна шумоізоляція стелі забезпечується встановленням навісних конструкцій на спеціальних еластичних підвісах, які дозволять знизити структурний шум. При цьому необхідно додатково використовувати звукоізолюючі прокладки. Найкращий вибір – це панелі з пористих матеріалів, які мають високий коефіцієнт звукопоглинання.

Звукоізоляція стін – невід’ємна складова комфорту

Для максимального ефекту потрібно провести загальні роботи, до яких відноситься й шумоізоляція стін. Існує декілька способів ізолювання вертикальних поверхонь квартири від шумів. Найбільш поширені 2 методи:

  • каркасний – створення гіпсокартонних коробів понад стіною, в які укладається звукоізоляційна сировина;
  • безкаркасний – нанесення шумоізолюючої прокладки прямо поверх стін, які згодом покривають шпалерами чи іншим декоративним матеріалом.

У першому випадку це може бути скловата, пробка або мінеральна вата. Надійною прокладкою є й сандвіч-панелі, які встановлюють між облицювальним гіпсокартоном та несучою стіною. При цьому потрібно пам’ятати про віброізолюючі прокладки, які знешкоджують будь-які звукові містки.

Не відкладайте проблему шуму у вашій оселі на завтра. Зверніться до спеціалістів, які допоможуть з підбором якісних та надійних звукоізолюючих матеріалів та створіть максимальний комфорт для продуктивного життя!

Реклама:

Головне сьогодні