Тест

8-годинний день – неефективний. Прості поради для ідеального робочого ритму

8-годинний робочий день є застарілим та неефективним підходом до роботи.

8-годинний робочий день є застарілим та неефективним підходом до роботи.
Фото Gajus-Images/Depositphotos

Про це свідчать результати дослідження латвійської групи Draugiem, яке цитує портал The World Economic Forum.

Спеціалісти використовували комп'ютерний додаток для відстеження робочих звичок працівників. Зокрема, програма вимірювала, скільки часу люди витрачали на різні завдання та порівнювали це з їх продуктивністю.

В процесі вимірювання активності людей дослідники наткнулися на захоплюючу знахідку: довжина робочого дня має мало значення; важливіше те, як люди структурують свій день.

[L]Зокрема, працівники, які були релігійними й для молитов брали короткі перерви, були значно продуктивнішими, ніж ті, хто працював довше.

Ідеальний ритм праці, відповідно до дослідження, – 52 хвилини роботи, а після 17 хвилин відпочинку.

Люди, які підтримували цей графік були унікально сфокусовані на своїй роботі. За годину, приблизно, вони були на 100% присвячені справі, яку мали виконати.

Вони не перевіряли Facebook або відволікалися на електронну пошту, а коли відчували втому (знову ж таки, приблизно через годину) – брали короткі перерви, протягом яких повністю відмежовувалися від своєї роботи.

Це допомагало їм знову зануритися в іншу продуктивну годину роботи.

За результатами дослідження, доктор Трєвіс Бредбері дає чотири поради, які допоможуть вам досягти свого ідеального робочого ритму: