8 правил поведінки з сирим м'ясом

7877
25 травня 2018

Використання антибіотиків на фермах – доволі поширена практика.

Тварини отримують антибіотики не лише для лікування інфекцій, але й для їх профілактики, а також покращення росту.

Фото AlexLipa / Depositphotos

Це може впливати на здоров'я людини, якщо ігнорувати певні правила. 

Зокрема, щоб захистити себе від харчових стійких до антибіотиків інфекцій, очільниця Міністерства охорони здоров'я Уляна Супрун радить наступне:

  • готуйте м’ясо до повної готовності;
  • мийте руки після контакту із сирими м’ясом, птицею чи морепродуктами;
  • мийте також все кухонне приладдя;
  • охолоджуйте їжу до +4 градусів протягом 2-х годин після приготування. Влітку – протягом однієї години;
  • відокремлюйте сире м’ясо, яйця та рибу від інших продуктів;
  • використовуйте різні дошки для продуктів, що їдять сирими, та м’яса і риби;
  • мийте руки після контакту із тваринами, вольєрами тварин і птахів або їх фекаліями;
  • повідомляйте про випадки кишкових інфекцій вашому лікарю.

Якщо притримуватися перерахованих правил, причин відмовитися від споживання фермерського м'яса немає.

Нижче – пояснення Супрун, чому.

powered by lun.ua