Що робити, якщо весь день просиділи на місці – Супрун

— 14 серпня 2018, 15:06

Незалежно від віку чи наявних проблем зі здоров'ям, години, які ми витрачаємо на сидіння в офісних кріслах, автомобілях або ж на дивані, шкодять нашому здоров'ю.

Щорічно по всьому світу через малорухливий спосіб життя вмирають 9% людей.

Фото IgorTishenko / Depositphotos

Про це на своїй сторінці у Facebook пише очільниця міністерства охорони здоров'я Уляна Супрун.

Щоб протидіяти такому процесу, необхідно буди фізично активним.

Нацковці визначили, яка саме активність і у якій кількості необхідна людині.

Від 60 до 75 хвилин помірної фізичної активності, таких як ходьба, катання на велосипеді або гра в теніс, нівелюють смертельні ризики навіть від тривалого сидіння – близько 8 годин.

Що інтенсивніше активність, то менше часу потрібно, щоб побороти негативні наслідки.

Наприклад, швидкий біг, футбол, катання на горбистій місцевості чи спінінг мають позитивний ефект від приблизно 25 хвилин заняття.

Знову-таки – навіть якщо ви увесь день просиділи за столом.

У цьому ж дослідженні науковці проаналізували різні типи сидіння. А саме під час рутинної роботи за столом та перегляду телевізора.

[L]Вони з'ясували, що час перед телевізором значно небезпечніший за звичне сидіння. До того ж, фізична активність в цьому випадку спрацьовує не так ефективно.

Річ у тім, що дивлячись телевізор, ми більш схильні їсти нездорову їжу та довго сидіти на одному місці. Тому небезпека від малорухливості зростає в рази.

Це не означає, що ви маєте визначати конкретно 25 чи 60 хвилин часу на свої заняття спортом. Потрібно регулярно і якомога більше рухатися.

Свої заняття можна розбити на кілька блоків протягом дня, що також матиме позитивний ефект на ваше здоров’я.

Яка активність є помірною або інтенсивною можна подивитись в таблиці, розробленій Центром контролю і профілактики захворювань США.

Реклама:

Головне сьогодні