"Утекти" від старіння можна на велосипеді: вчені

— 12 квітня 2019, 10:58

Катання на велосипеді дозволяє загальмувати процеси старіння та довше почуватися молодим.

Так вважають науковці з Королівського коледжу у Лондоні, пише The Daily Mail з посиланням на Journal of Physiology.

Фото ridofranz/Depositphotos

Вони провели дослідження, в якому взяли участь 81 чоловік та 41 жінка віком від 55 до 79 років. Усі вони захоплювалися їздою на велосипеді.

Вчені провели серію тестів, перевіряючи роботу серця та легень піддослідних, міцність кісток, силу м'язів, рефлекси та розумові здібності.

Результати показали, що старші з добровольців були приблизно такі ж дужі, як і молодші.

Один із дослідників, професор Норман Лазарус, каже, активний спосіб життя здатен "купити вам додаткові роки функціональності".

"Їзда на велосипеді не лише підтримує гнучкість розуму, але й вимагає активної роботи багатьох ключових систем організму, як то ваших м'язів, серця та легень, а це потрібно для того, щоби бути здоровим", – підсумував учений.

На думку експертів, величезною проблемою як науки, так і сучасного суспільства є те, що більшість людей ведуть малоактивний спосіб життя.

"Сидячий стиль життя спричиняє психологічні проблеми в будь-якому віці", – наголосив дослідник із Лондонского королівського коледжу Росс Поллок.

"Звідси складність у визначенні, наскільки погіршення функцій організму зумовлене природнім процесом старіння, а наскільки є результатом поєднання ефектів старіння та низької активності", – пояснив він.

Вас також може зацікавити:

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на нашій сторінці у Facebook.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу або Telegram про здоров'я та здоровий спосіб життя.

Реклама:

Головне сьогодні