Johnson&Johnson не визнає, що її продукція містить азбест. Це привід для нового розслідування

— 15 липня 2019, 16:13

Дитяча присипка компанії Johnson&Johnson котрий рік поспіль продовжує бути предметом чи не головних судових спорів у США.

Вважається, що дитяча присипка цієї компанії містить азбест, який може викликати рак яєчників та рідкісну форму раку тканин – мезотеліому.

Проте компанія заперечує, що її продукція є канцерогенною.

І тепер, Міністерство юстиції США продовжує розслідування щодо того, чи компанія брехала споживачам про ризики раку, який викликає їхня дитяча присипка, пише Bloomberg.

Фото: Sewcream/Depositphotos

Онкохворі пацієнти вже подали на компанію понад 14 000 судових позовів і звинувачують Johnson&Johnson у своєму захворюванні.

Наприклад, у 2017 році суд Каліфорнії зобов'язав компанію Johnson&Johnson виплатити $417 мільйонів Єві Ечеверії, якій діагностували рак яєчників після того, як вона використовувала товари із вмістом тальку для жіночої гігієни.

Окрім споживачів, у брехні компанію звинуватили й інвестори.

Зараз слідче журі у Вашингтоні аналізує документи, щоб з’ясувати, що працівникам компанії було відомо про канцерогенні речовини у їхній продукції.

Джонсон і Джонсон є найбільшим виробником засобів гігієни у світі.

Дитяча присипка складає невелику частку щорічного доходу компанії, але майже сторіччя саме вона була її головним брендом.

Представниця компанії Кім Монтагніно каже, що дитяча присипка Johnson’s Baby не містить азбест та не спричинює рак.

"Це було підтверджено десятиріччями незалежних клінічних досліджень", – стверджує вона.

Хоча компанія запевняє, що багаторічні клінічні дослідження не знайшли слідів азбесту у продукції, деякі судові позови привели у якості доказів документи внутрішнього характеру 60-х та 70-х років минулого століття, в яких вчені компанії попереджають про сліди азбесту у пудрі та його небезпеку для здоров’я.

Дитяча присипка – це тальк, мінерал, який давно використовують, щоб тримати шкіру сухою та запобігти подразненню від підгузків.

Але геологічні утворення, які містять тальк, також можуть виділяти азбест, мінерал, який раніше використовували для теплових ізоляцій у будинках.

Вчені знайшли чіткий зв’язок між азбестом та мезотеліомою.

Також, є докази того, що тальк може провокувати рак яєчників.

Як свідчать судові документи, компанія Johnson&Johnson оскаржувала обидва твердження.

Вас також може зацікавити:

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на нашій сторінці у Facebook.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу або Telegram про здоров'я та здоровий спосіб життя.

Реклама:

Головне сьогодні