"Сінево" рятує дітей із хворим серцем ®

— 7 червня 2021, 10:25

Лабораторія "Сінево" започаткувала Всеукраїнський благодійний проєкт із порятунку дітей з вродженими вадами серця.

Допомагають втілювати ініціативу "Сінево" та дають хворим дітям шанс на життя фонд "Твоя опора" та Інститут серця Амосова.

Щороку в Україні народжується від 2900 до 3500 дітей з вадами серця. Без надання хірургічної допомоги 91% з них помирають, але завдяки операціям вдається врятувати 99,9% маленьких пацієнтів.

З огляду на негативну статистику найбільша в Україні лабораторна мережа "Сінево" започаткувала національний благодійний проєкт для порятунку дітей із вродженими вадами серця.

З кожного клієнта "Сінево", який зробить комплексне дослідження серця і судин "Ліпопротеїди фракційно", будуть перераховані 10 гривень до благодійного фонду "Твоя опора".

На ці гроші організація придбає необхідні для проведення хірургічних втручань медикаменти.

Оперуватимуть маленьких пацієнтів спеціалісти Національного інституту серцево-судинної хірургії імені М. М. Амосова.

"Цим благодійним проєктом ми хочемо допомогти врятувати ще більше дитячих сердець і привернути увагу громадськості до проблеми вроджених серцево-судинних патологій у дітей. Ми хочемо показати, що такий діагноз – не вирок. Завдяки вчасно виконаній операції 99,9% дітей із вродженими вадами серця виживають і після цього можуть жити повноцінним життям. Протягом року "Сінево" планує спрямувати понад один мільйон гривень на закупівлю необхідних медикаментів для проведення операцій і порятунку дитячих сердець", – розповів директор з розвитку "Сінево" Микола Бутенко.

Спільний благодійний проєкт лабораторії "Сінево" та фонду "Твоя опора" триватиме рік – від 1 червня 2021-го до 31 травня 2022-го. Зробити пакет аналізів "Ліпопротеїди фракційно" можна в будь-якому з понад 320 відділень "Сінево" у всіх регіонах України.

Дослідження входить в топ-3 найбільш затребуваних тестів серед клієнтів лабораторії. За минулий рік було виконано понад 85 тисяч пакетів аналізів.

"Ліпопротеїди фракційно" дозволяє виявити атеросклеротичні зміни в судинах навіть на ранніх стадіях та попередити розвиток ішемічної хвороби серця, інфаркту міокарда, інсульту.

"Паралельно з участю в благодійному проєкті, ми також хочемо закликати українців більше дбати про себе і здоров'я свого серця, з огляду на дуже високий відсоток серцево-судинних захворювань в нашій країні", – наголосив Микола Бутенко.

За понад два роки, протягом яких співпрацюють "Сінево" і "Твоя опора", вдалося вже врятувати життя 33 дітям.

Довідка:

"Сінево" – найбільша в Україні мережа лабораторій, яка входить до шведського медичного холдингу Medicover. Вона нараховує понад 320 лабораторних центрів, які працюють в 130 населених пунктах України, а також сім лабораторій, в яких виконують понад тисячу видів тестів.

У 2017 році "Сінево" в складі холдингу Medicover здійснила ІРО на Стокгольмській фондовій біржі. Таким чином мережа стала першою і єдиною в Україні медичною компанією, акції якої котируються на міжнародній біржі.
Від 2007 року холдинг Medicover інвестував в розвиток компанії понад 50 млн євро.

"Сінево" є найбільшим роботодавцем та інвестором серед медичних установ в Україні. В компанії працює понад три тисяч співробітників. Щорічно лабораторні центри обслуговують майже чотири мільйони клієнтів.

Мережа Synevo представлена ​в десяти країнах Європи. Крім України, лабораторії Synevo працюють в Німеччині, Польщі, Румунії, Туреччини, Білорусі, Грузії, Молдові, Болгарії та Сербії.

Головне сьогодні