Українська правда

Вчені назвали 4 продукти від раку, хвороб Паркінсона та Альцгеймера

12 жовтня 2015, 10:35

Про це йдеться у новому дослідженні у галузі клітинного метаболізму, пише Mirror.

Так, на думку вчених, горох, блакитний сир, кукурудза та соєві боби містять натуральні сполуки, так звані спермідини, покликані перевернути циркадний ритм організму.

Вони роблять тіло молодшим і менш схильним до вікових захворювань.

 Фото з Flickr jeffreyw

В свою чергу, порушення циркадного ритму було пов'язане з широким спектром вікових захворювань, включаючи рак, хворобу Альцгеймера, хворобу Паркінсона і запалення. Доктор Гад Ашер з інституту науки Вейцмана в Ізраїлі сказав, що нове наукове відкриття демонструє тісне переплетення між циркадними годинами організму та метаболізмом. Це робить тіло молодшим та "менш схильним до вікових захворювань".

 Aimee Steen

Доктор Ашер попередив, аби літні люди не поспішали із вживанням якогось продукту, особливо він радить не купувати поліаміни (приклад спермідин), поки дослідження не буде перевірено на людях. "Існує доказ теорії про те, що поліаміни збільшують тривалість життя, на мишах. Імовірно, майбутні дослідження підтвердять теорію на людях", - каже він.