"Заїсти" втому: дієтолог радить продукти, що додають сил

— 14 січня 2017, 10:00

Британський дієтолог порадила, на які продукти варто налягати, якщо ви відчуваєте хронічну втому. Спойлер: це не кава і не шоколадний батончик.

Якщо розпочати день із сухого сніданку, тостів чи круасанів, то, скоріше за все, ваша енергія випарується вже до 11-ої години.

Немає сил? Треба попоїсти, але обравши правильні продукти. Фото logoff/Depositphotos

Дієтолог Касандра Барнс розповіла про шість суперпродуктів, які помагають боротися з відчуттям хронічної втоми.

Про це пише The Daily Mail.

Цільне зерно

Цільнозернова вівсяна каша на сніданок багата на харчові волокна, які надовше дають відчуття ситості та енергійності. А ще в ній є магній, В1 та В6, каже Барнс.[L]

Високопротеїнова паста

Звичайна тарілка макаронів із борошна вищого ґатунку не забезпечить вас енергією надовго. Рівень цукру в вашій крові підніметься, а потім різко впаде, і ви відчуєте втому. Натомість спеціальна високопротеїнова паста містить протеїну вдвічі більше за звичайну, а ще вдвічі більше тих самих харчових волокон. Вони розщеплюються та вивільняють енергію значно повільніше.

"Сирий" шоколад

Підйом рівня цукру в крові після споживання звичайного шоколадного батончика буде швидким, але нетривалим. Тоді ж як смаколик, виготовлений із необсмажених какао-бобів, ще й без рафінованого цукру такого ефекту не спричинить, а додасть енергії, ще й магнієм та залізом вас заправить.

Дієтолог радить замінити звичайні батончики на "сирий" шоколад. Фото Professor25/Depositphotos

Скумбрія

Ця риба є одним із найбагатших джерел В12, що співпрацює з залізом для побудови здорових еритроцитів, які розносять кисень по вашому тілу. Також у скумбрії є інші вітаміни групи В та магній, що помагають організмові видобувати енергію з їжі. Ще один бонус – Омега-3 та велика кількість протеїну.

Вода

Чи не може бути таке, що ви почуваєтеся втомленими, бо не п’єте достатньо води? Адже вона допомагає поживним речовинами та кисневі діставатися туди, де вони потрібні, відіграючи важливу роль у хімічних реакціях розщеплення молекул їжі.

Барнс радить випивати 1,5-2 літри води на день. У цю кількість можна зарахувати супи, безкофеїнові чаї та розведені водою фруктові соки.

Морські водорості

У раціоні середньостатистичної людини, як правило, бракує йоду. А він дуже потрібен для продукування гормонів щитоподібної залози, які відіграють важливу роль у метаболізмі та здатності організму отримувати енергію з їжі. Один із симптомів дефіциту йоду – це хронічна втома. А найкраще його джерело – це якраз і є морські водорості.

Нагадаємо, важливо розрізняти, коли ви почуваєтеся втомленим, а коли ваше тіло сигналізує про справжнє виснаження. Експерти радять придивитися до стану губ, звернути увагу на те, як вам спиться, та на яку їжу тягне.

Реклама:

Головне сьогодні