Як упорядкувати холодильник, щоб тримати їжу свіжою. Поради експерта
Холодильник – це не просто шафа для їжі.
Він влаштований так, що у різних відсіках різні температури, а тому неправильна організація його вмісту може призвести до псування харчових продуктів.
Спеціаліст Австралійського інституту безпеки продуктів харчування Мішель Бозевська, на прохання The Daily Mail, розкриває свої секрети зберігання їжі.
Холодильник – це не просто шафа для їжі. Фото tan4ikk/Depositphotos |
Для початку експертка пропонує встановити температуру на рівні чотирьох градусів.
Верхня полиця
На цій полиці краще розміщувати залишки готової їжі – подалі від сировини, щоб зменшити ризик перехресного забруднення.
Також у верхній частині варто зберігати яйця. Хоча більшість з нас звикли, що цей продукт розміщується на бічних дверях, краще їх таки перекласти.
"Яйцям потрібно бути в достатньому холоді, щоб вони вистигали посередині", – пояснює Бозевська.
Нижня полиця
Це місце має бути зарезервоване для сирих м'ясних виробів, таких як курка, фарш, риба, баранина або яловичина.
"Будь-що заздалегідь упаковане зберігайте саме у цій упаковці, – підкреслює спеціаліст. – Все, що ви придбали у магазині на вагу помістіть у герметичний щільний контейнер. Це допоможе уникнути перехресного забруднення та витоку будь-яких соків".
Двері
За словами Мішель Бозевської, молоко або будь-який молочний продукт можна зберігати на дверях холодильника.
"Це найтепліша частина холодильника", – уточнює вона.
Сири та молочні продукти краще класти вище.
Загальне відділення
Якщо ваш холодильник має два відділи, або хоча б два окремих ящики, то експертка рекомендує розділити фрукти та овочі.
"Якщо у вас є тільки один відсік, то фрукти та овочі можуть змішуватися, але є один продукт з яким ви повинні бути обережними, – зазначає експерт.
Це яблука. Вони виробляють етиленовий газ, який змушує інші фрукти і овочі дозрівати та миршавіти".
[L]Найкращий спосіб зберігання яблук – покласти їх у герметичний мішок із затискачем.
Інший цікавий варіант: зберігати їх разом з цибулею.
"Навіть одне яблуко зупинить цибулю від проростання. У цьому разі етиленовий газ дійсно корисний", – пояснює Мішель Бозевська.
Щоб фрукти та овочі довше були свіжими підстеліть під ними паперові рушники – це допоможе поглинути будь-яку зайву вологість.
Банани збережуться довше якщо обгортати їх стебла алюмінієвою фольгою.
"Я б не робила це коли вони ще зелені, але як тільки досягають того прекрасного зрілого жовтого кольору, просто зробіть так і це заважатиме їм надто швидко дозрівати", – розкриває секрет спеціаліст.