Тест

Новорічні подарунки своїми руками

Адже для того, щоб приготувати звичайний магазинний подарунок потрібні лише гроші і трохи часу для пошуку потрібної речі. Зрештою, її в інтернеті замовити можна. А от у зроблену вручну річ ви вкладаєте свої душу і тепло, а тому вони завжди будуть безцінними. Хоча часу такий хендмейд займе не більше, ніж мандри по магазинах.

Крім того, новорічну листівку чи подарункову коробку можна робити і разом з дитиною: і малюку корисно, і подарунок татові буде приємний.

Як вже писала "Українська правда. Життя", кожна типово українська іграшка несе якийсь символ: коні - це символ щастя селянина, дзвоники - добрі вісті, ангели - охоронці сім'ї, серце - любов, намисто - символ безкінечності світу.

Зробити свого "охоронця сім'ї" неважко. Для цього знадобиться аркуш цупкого паперу. Його розмір залежатиме від розміру янгола, якого ви збираєтеся зробити.

На папері намалюйте рівне півколо (детальну фотоінструкцію виготовлення різдвяного ангела дивіться тут)

Різдвяний янгол прикрасить оселю і принесе до неї тепло
Із вирізаного півкола треба скрутити конус і склеїти його клеєм. Якщо у вас не дуже міцний клей, але папір цупкий - притисніть склейку на деякий час скріпками, щоб клей встигнув засохнути.

[L]Для обличчя виріжте овал, а кучері зробіть із закручених тоненьких смужечок паперу. Приклейте їх до голови з задньої сторони.

Щоб обличчя було об'ємним, стягніть його краї паперовою смужкою. Потім до неї приклейте білий кружечок - це німб. Коли голова готова, приклейте її до тулуба.

Щоб вирізати симетричні крила, складіть аркуш білого паперу навпіл. Узявши згин за вісь, намалюйте крило і виріжте по лінії. Таким чином у нас вийдуть два симетричні крила. Приклейте їх до спини янгола.

Щоб зробити ручки, так само складіть папір удвоє - так вони будуть однакові. Приклейте їх до тулуба, але так, щоб самі долоні були вільні. До них ви зможете приклеїти зірку або щось інше.

Традиційно для України характерними є новорічні іграшки із кукурудзи, соломи, їстівні іграшки із тіста - на штучні прикраси у селян раніше не було коштів. Вікна, піч і двері хати прикрашали витинанками із дерева, каменя чи паперу - тоді ці прикраси, як і різдвяні янголи-херувими, мали і оберегове значення.

Як зробити об'ємну сніжинку-витинанку "Українська правда. Життя" вже писала. Для її виготовлення знадобляться шість аркушів білого офісного паперу А-4, ножиці, лінійка, олівець, тонкий скоч та стиплер, ну і трошки часу (детальну інструкцію по виготовлені витинанки з фоторепортажем дивіться тут).

Ось таку об'ємну сніжинку-витинанку робити зовсім не складно (як саме - дивіться тут)
Не складніше зробити цікаву новорічну подарункову коробку у формі ялинки і новорічну листівку.

З двох аркушів картону розміром А-4 можна зробити соь таку новорічну подарункову коробку (детальну фотоінструкцію дивіться тут)

Українки, які вміють вишивати, можуть навіть приготувати новорічну листівку з вишивкою всередині чи м'які новорічні кульки. Але така робота займе більше часу і вимагає вміння бодай трохи вміти користуватись голками з нитками і схемами для вишивання.

А ця новорічна листівка була зроблена минулого року з цупкого картону розміром А-4. Нарізавши квадратики, смужки і зірочки можна її ось так прикрасити (детальна фотоінструкція - тут)

Зрештою, ваша фантазія може перетворити звичайнісінькі речі у красиві подарунки чи ялинкові прикраси. Приміром, до звичайної ялинкової кульки можна приклеїти "шапку" і смішну мордочку - і авторська ялинкова прикраса готова. Головне - бажання : )

Усі фото Дмитра Ларіна