“Под крышей дома твоего”: скільки коштує довготривала оренда житла в столиці?

— 26 червня 2015, 16:53

Не кожен, хто наважився підкорювати столицю, відразу купує собі житло.

Серівс Krysha.ua пропонує знайти квартири в різних районах міста для оренди на тривалий час. Доступні пропозиції від елітних дизайнерских апартаментів до скромно-спартанських умов.

При виборі довготривалої оренди квартири в Києві необхідно врахувати близькість метро, можливість проживання з домашньою твариною та інші нюанси.

Де і як можна прихилити голову?

Житло для приїзжих пропонується в районах:

  • Голосіївському;
  • Дарницькому;
  • Деснянському;
  • Дніпровському;
  • Оболонському;
  • Печерському;
  • Подільському;
  • Святошинському;
  • Солом’янському;
  • Шевченківському;
  • Старому центрі.

Престижні Старий центр та Печерськ пропонують винайняти "сталінку" без ремонту за 100 доларів, з ремонтом — від 200 доларів, новобудову з 1 кімнатою — від 600 доларів, з двома та дизайнерським ремонтом — від 800 доларів на місяць.

Перевага житла в центрі в продуманому плануванні та добротних матеріалах. Паркет, меблі з дерева, нова сантехніка, товсті стіни, які дають прохолоду влітку та зберігають тепло взимку, стелі висотою більше 3 м норма, а не виняток для Печерська та Старого Центру.

Оболонський район лідирує за кількістю пропозицій та бажаючих винаймати житло на термін від півроку. Власники пропонують апартаменти з пристойним ремонтом та побутовою технікою від 250 доларів за місяць.

Спальні райони (Святошин, Солом’янка, Голосіївка, Борщагівка та інші) підійдуть для сімейних пар з дітьми. Кількість садочків, аптек, ТЦ, кафе та парків гарантують комфортний рівень життя. Правда, за нього доведеться віддати мінімум 160 доларів у місяць. Саме з такого рівня починаються ціни на однокімнатні варіанти.

Що прогнозують експерти?

Пропонуємо зручний сервіс для моніторингу цін та пропозицій на ринку орендованого житла.

Згідно з неофіційною статистикою та аналізом столичного ринку нерухомості, кожна четверта квартира — здається. Зниження вартості житла на 20% все ще далеко від адекватних та життєвих показників. Тому клієнти для довготривалої оренди будуть ще довго.

Перенасичення ринку праці, відсутність індексації зарплат змушує частину мешканців повертатись у рідні міста. Черги за квартирами, як було 2 роки назад, немає. А винаймати житло з "радянским гламуром" на околиці та 20 хвилин від метро охочі не поспішають.

Експерти прогнозують, що вартість орендної плати поступово буде знижуватись, а якість пропозицій — зростати. Бо надто великий відрив між реальною столичною середньою заробітною платою та бажаннями власників квартир.

Прогнозоване збільшення міжнародних інвестицій на 4 млрд. доларів у будівництво посилюють частку новобудов, які здаються. Нові для нашого ринку smart-варіанти (поєднання компактної площі, грамотного проектування та вбудованої техніки) поступово вибиваються в лідери. Таке житло не тільки вигідно, але й приємно орендувати молодим спеціалістам, які прагнуть підкорити столицю.

Реклама:

Головне сьогодні