Реабілітація після Covid-19, рекомендації терапевта

— 2 грудня 2020, 09:42

Досить багато людей на сьогоднішній день вже перехворіли Covid-19.

У кожного з них є ряд схожих ускладнень від хвороби.

Все більше питань з'являється по, так званому, "постковідному синдрому".

За словами лікаря сімейної медицини Центру здоров'я R +, гастроентеролога, Яни Валеріївни Закутньої, найбільш поширеними симптомами "постковіду" у пацієнтів є: загальна слабкість, погане відновлення нюху і покашлювання після "коронавірусної пневмонії".

Загалом, навіть пацієнти без наявних скарг і симптомів звертаються за допомогою у формуванні подальшого плану дій.

У частини пацієнтів зберігається тривожний синдром, який, за даними міжнародних досліджень, властивий саме як на активній фазі захворювання, так і в період одужання.

Спільними рекомендаціями при зверненні пацієнта в цей період будуть:

Контроль показників крові в динаміці (розгорнутий аналіз крові, СРБ, за показанням коагулограма, печінкові проби і т.д.), ЕКГ, рентген-контроль на 14 добу від встановлення діагнозу "пневмонія" для перехворілих пацієнтів.

Також, для того, щоб відстежити формування імунітету, можна здати аналіз крові на Ig G до SARS CoV-2.

Дуже важливо м'яке повернення до звичних фізичних і соціальних навантажень, є необхідність в підтримуючій терапії вітамінами, адаптогенами, антиоксидантами.

Зверніть увагу на своє харчування (слід виключити надлишок жирів, вуглеводів, цукру, підсилювачів смаку в продуктах харчування).

До невролога необхідно звернутися, якщо не вщухає почуття тривоги, присутнє безсоння, погані і нав'язливі думки про стан здоров'я, головний біль, запаморочення, шум у вухах.

Існує багато даних про те, що вірусом можна заразитися знову, навіть протягом трьох місяців. Тому, важливо дотримуватися всіх рекомендації по відновленню і захисту організму.

Отже, Ваш візит до лікаря забезпечить ту унікальність рекомендацій, які підійдуть саме для Вас.

А якщо у Вас виникли питання: як відновити легені після коронавирусу, як відновити нюх, запах і смак після Covid-19, як відновитися після коронавирусной пневмонії, чи можуть легені відновити після коронавирусу і чим відновитися після коронавирусной інфекції, - ви можете задати їх нашим фахівцям.

https://rplus.com.ua/ua/

Тел. 0800307103

Реклама:

Головне сьогодні