Як не пошкодити волосся фарбуванням?

— 7 листопада 2022, 10:08
EVA.UA

Фарбування — це можливість кардинально змінити стиль, відкрити нову себе та отримати багато натхнення. Але волосся не надто радіє цим змінам, адже під час фарбування воно часто пошкоджується, стає сухим і ламким. Наші поради допоможуть змінити відтінок з мінімальною шкодою для волосся, щоб зберегти його природну красу і здоров’я.

Вдумливо обирати відтінок

У критичні моменти життя з’являється різке бажання перефарбувати чорне волосся у блонд і навпаки. Але так робити не слід. Фарбування з різкою зміною кольору — це гарантоване пошкодження структури волосся, що призведе до його випадіння або вимушеної стрижки. Кваліфікований майстер допоможе поступово, за кілька візитів у салоні отримати бажаний результат.

Якщо ж ви хочете змінити відтінок без шкоди для волосся, оберіть варіант, що лише на 1-2 тони відрізняється від вашого теперішнього кольору. Також слід добре обдумати свої бажання і переконатись, що відтінок мрії точно личитиме, адже часте перефарбовування теж шкідливе для волосся.

EVA.UA

Обирати безпечну фарбу

Щоб отримати якісний і стійкий колір, але й подбати про здоров’я волосся, знайдіть на EVA.UA фарби з доглядальними компонентами. Вони можуть містити протеїни, олії або спеціальні комплекси, що захищають волосся від зневоднення.

У випадку тонкого, ламкого і вже пошкодженого волосся краще надати перевагу безаміачним фарбам. Вони можуть бути трішки менш ефективними у зафарбовуванні сивини і стійкості, але зате м’якше впливають на волосся.

Підбирати правильний окислювач

У процесі фарбування волосся найбільше страждає від впливу окислювача, який розщеплює його структуру, нейтралізує природні пігменти і закріплює фарбу. Особливо агресивними є засоби з високим вмістом перекису водню. Тому щоб уникнути зайвого стресу, слід правильно обирати концентрацію окислювача:

  • 1,5-2 % — для оновлення кольору і тонування;
  • 3 % — для корекції відтінку на 1 тон або дуже м’якого освітлення;
  • 6 % — для освітлення темного відтінку на 2 тони;
  • 9 % — для повного зафарбовування сивого волосся;
  • 12 % — для роботи зі щільним і дуже жорстким волоссям;

Окрім відтінку, слід враховувати стан і природну структуру волосся.

EVA.UA

Готуватись до фарбування

Успіх і безпечність фарбування залежить також від підготовки. Не слід мити волосся у день фарбування, а то і за день до походу у салон. Так ви уникнете опіків шкіри голови та надто агресивного впливу фарби. Під час останнього миття перед зміною кольору не варто наносити кондиціонер і маску. Вони згладжують волосся і роблять його менш сприйнятливим до барвника.

Використовувати захист для волосся

Якщо ви переймаєтесь за стан свого волосся після фарбування, попросіть майстра додати до фарби спеціальний засіб для захисту і молекулярного відновлення волосся. Він збереже зв’язки у внутрішній структурі від руйнування, забезпечить миттєве живлення і збереже гідробаланс на оптимальному рівні. Як результат, волосся буде сяйним і м’яким відразу після процедури. Також у випадку чутливої шкіри голови слід скористатись спеціальним захисним кремом.

Відновлювати волосся вдома

Стан фарбованого волосся також залежить від домашнього догляду. Слід використовувати м’який безсульфатний шампунь і маску для інтенсивного відновлення, щоб повернути природну міцність волосся. Також пам’ятайте про незмивний захист — він захистить колір від вигорання, а волосся — від зневоднення.

Щоб бути спокійним за здоров’я волосся, знайдіть майстра, якому довіряєте, та дослухайтесь до його порад. Він допоможе підкреслити індивідуальний стиль і зберегти шовковистість волосся.

Головне сьогодні