Калькулятор прибутку від сонячної електростанції

Калькулятор прибутку від сонячної електростанції

Домашня сонячна електростанція - це не лише вклад у власну енергонезалежність на тлі здорожчання електроенергії, а й вигідне капіталовкладення, яке приносить стабільний пасивний дохід.

Середня окупність сонячної електростанції - 5-7 років, в залежності від величини власного споживання, регіону проживання, розташування панелей та низки інших факторів.

У різних регіонах України рівень сонячного освітлення нерівномірний. Найнижча сонячна активність у Львівській та Волинській областях, а найвища - у Криму та Одеській області. При цьому майже вся територія України підходить для встановлення сонячних електростанцій.

Подивитись картy сонячної активності в Україні

На рівень генерації електроенергії також впливає кут нахилу сонячних панелей, їх орієнтація до сонця. Оптимальним рішенням є встановлення панелей з південної сторони під кутом 30°.

В Україні для того, щоб стимулювати мешканців встановлювати сонячні електростанції вдома, запровадили спеціальний "зелений" тариф. Держава зобов’язана викуповувати надлишок електроенергії у власників сонячних електростанції за значно вищим тарифом, ніж ринкова ціна в Україні. Для домашніх електростанцій, потужність яких не перевищує 30 кВт, він становить 532,68 грн за 100 кВт.

Під час розрахунку окупності електростанції враховують також те, що власнику впродовж всього часу не доведеться витрачати кошти на оплату електроенергії з мережі.

Дізнайтесь ваш потенційний річний дохід та період окупності сонячної електростанції. Перетягніть повзунки значень згідно ваших потреб, оберіть регіон та період. У правому нижньому кутку з'явиться результат підрахунку.

Результати розрахунків:
Відсоток енергії, яку можна продати за «зеленим» тарифом:
Річне споживання об'єкта:
Енергія продана за «зеленим» тарифом за рік:
Параметри електростанції:
Площа сонячних елементів:
Вартість з установкою:
Середньорічна інсоляція:
Вироблення сонячної електростанції на рік:
«Зелений» тариф:
Річний дохід:
Період окупності:

Даний калькулятор приводить приблизні розрахунки, ціни усереднені і точну калькуляцію можна отримати тільки у фахівців.

Головне сьогодні