Про комплексну програму підтримки військових, ветеранів та їхніх родин "МХП Поруч" розповів ветеран російсько-української війни, шеф-кухар 40-річний Юрій Грицай. Спілкуємось із ним у селищі Водяники на Черкащині, куди Юрій приїхав на ветеранську риболовлю для працівників компанії. Тут готував фірмову страву — козацьку юшку. Розповідає, що у заході беруть участь більш як 30 ветеранів — тож страва буде водночас і частуванням, і певною вдячністю за службу, нагодою поспілкуватись одне з одним, абстрагуватися від буденних думок.
Сам Юрій Грицай воював ще з 2014, а навесні 2022 брав участь у боях за Луганщину. Обидва рази пішов добровольцем. Після кількох важких контузій Юрій повернувся до цивільного життя й влаштувався на роботу в компанію МХП (міжнародна компанія у сфері харчових та агротехнологій, зі штаб-квартирою в Києві та підприємствами в Україні, країнах ЄС, Великій Британії, Саудівській Аравії, ОАЕ — ред.).
Попри те, що Юрій почав роботу в МХП вже після повернення з фронту, він пройшов курс реабілітації за програмою для співробітників, яка охоплює лікування та реабілітацію, правову та психологічну підтримку, соціальну реінтеграцію та професійну адаптацію. Після важких поранень Юрій Грицай мав серйозну травму шиї та голови, проблеми з опорно-руховим апаратом і потребував спеціального лікування.