Щоб не піддатися грипу, треба відмовитися від шоколаду

2
30 листопада 2007

На їхню думку, продукти, що складаються з високорафінованих вуглеводів,  а це цукор, цукерки, шоколад, варення, борошняні і макаронні вироби, білий хліб - вони допомагають вірусу грипу обживатися в тілі.

Дихальні шляхи людини, через які найчастіше відбувається зараження респіраторними вірусами, покриті слизом, що захищає органи від механічних ушкоджень, висихання, а головне - обволікає мікроби, віруси, частки пилу і видаляє з організму до того, як вони встигають викликати хворобу.

Якщо слиз стає надто в'язким, він не тільки втрачає захисні властивості, але і сприяє розвитку захворювань, повідомляють Факти.

До цього призводить надлишок высокорафінованих вуглеводів. До речі, саме це - одна з причин того, що епідемія грипу зазвичай починається після новорічних свят.

Багатоденне застілля створює сприятливе середовище для розмноження вірусів. За канікули діти об'їдаються солодощами, а потім школи закриваються на карантин.

Цей феномен східні медики знали ще три тисячі років тому. І тоді ж сформулювали причини: надлишок солодкої і жирної їжі, сон після їжі.

Так що, якщо ви хочете уникнути грипу, віддайте перевагу фруктам і сухофруктам, овочам у будь-якому вигляді - і епідемія обійде вас стороною.



powered by lun.ua