Українці їдять менше хліба, але більше м'яса

11
5 березня 2008

За даними останніх досліджень Державний комітет статистики зафіксував зміни у структурі харчування українців.

Але ці новації експерти пояснюють не бажанням від'їстися перед Великим постом, а зростанням реального доходу населення.

Дослідження показало, що у січні-вересні 2007-го року, у порівнянні з аналогічним періодом попереднього року, серед українців збільшилося споживання фруктів, ягід, горіхів і винограду в 1,2 рази, м'яса та м'ясопродуктів - на 9 відсотків, цукру - на 3 відсотки.

Незмінним залишилося споживання риби та рибопродуктів, яєць, олії й інших рослинних жирів, молока та молокопродуктів, пише "Комсомольська правда в Україні".

Разом з цим споживання овочів і баштанних культур скоротилося на 8 відсотків, картоплі - на 5 відсотків, хліба та хлібних продуктів - на 3 відсотки.
 
Як повідомляє Держкомстат, витрати на харчування (включаючи харчування не вдома) залишаються найбільшою статтею сукупних витрат українських громадян. На ці потреби припадає близько 54 відсотків усіх витрат.
 
Так, у період із січня по вересень 2007-го року сільські домогосподарства виділяли на харчування більшу частину сукупних витрат, ніж міські: відповідно 58 проти 52-х відсотків.

При цьому торік сільські жителі споживали в 1,6 разів більше картоплі, та в 1,3 рази більше хліба та хлібопродуктів.

А споживання цукру в сільських районах України збільшилося на 9 відсотків, молока і молочних продуктів - на 5 відсотків, овочів і баштанних - на 2 відсотки.
 
За статистикою, середня вартість харчування торік на одну людину на добу складала 11 гривень, а роком раніше - 10 гривень.

powered by lun.ua