Рятувальники стверджують, що ООН не звинувачувало їх у неспроможності

— 24 листопада 2008, 10:38

Так він прокоментував повідомлення, поширене в ЗМІ за підсумками презентації звіту Єврокомісії та програми ООН із довкілля за результатами вивчення наслідків минулорічної аварії російського танкера у Керченській протоці, повідомляє прес-служба МНС.

Бюв'є наголошує, що жодних посилань або претензій безпосередньо до діяльності МНС у презентації та під час обговорення звіту не висловлювалося. Він також звернув увагу на те, що утилізація відходів - це урок, який має винести Україна з цієї аварії.

Зокрема, зусилля мають бути спрямовані на прибирання залишків нафти й очищення території, а також на посилення спроможності на місцях швидко реагувати на такі аварії та їхні наслідки.

Директор програми ООН підкреслив, що в його висловлюваннях під час прес-конференції не йшлося власне про "неспроможність українських рятувальних служб ефективно і злагоджено усувати наслідки техногенних аварій".

У звіті Єврокомісії та програми захисту навколишнього середовища ООН містяться загальні рекомендації Україні, зокрема, там зазначено: "Існує потреба у більш скоординованому плануванні дій щодо реагування у випадку розливу нафти в територіальних водах України".

"Головні зусилля повинні бути зосереджені на інтенсифікації діяльності Міністерства захисту навколишнього середовища та інших наукових, громадських та приватних установ".

У переліку "конкретних технічних настанов", які подають Єврокомісія та програма захисту

навколишнього середовища ООН, серед семи пунктів МНС згадується лише в одному, причому в контексті взаємодії з Міністерством охорони навколишнього природного середовища, наголошують у міністерстві.

Реклама:

Головне сьогодні