Британці полюбляють випадкові зв'язки

— 1 грудня 2008, 16:58

Міжнародний індекс, що враховує кількість контактів "на одну ніч", загальне число партнерів та відношення до сексу, показав, що Британія випереджає Австралію, США, Францію, Нідерланди, Італію та Німеччину.

На думку дослідників, це може бути пов'язане з тим, що англійське суспільство все більше сприймає хаотичні статеві зв'язки як норму поведінки не тільки для чоловіків, але і для жінок.

Стверджується, що в нинішніх умовах "культурний розвиток" дозволяє жінкам займатися сексом без будь-яких зобов'язань так само, як і чоловікам, повідомляє The Times.

У рамках дослідження було опитано більше 14 тисяч осіб у 48 країнах. Їм були запропоновані анонімні анкети, в яких пропонувалося назвати кількість сексуальних партнерів та контактів "на одну ніч" у їхньому житті, оцінити кількість людей, з якими вони планують переспати протягом наступних п'яти років, та відповісти, як вони ставляться до самої ідеї випадкових статевих зв'язків.

У результаті було створено так званий індекс "соціосексуальності". Цей термін використовується психологами, щоб характеризувати сексуальну ліберальність людини.

Оцінки людей варіювалися від 65 до 4. На рівні країн найвищий рейтинг був у Фінляндії - 51, а найнижчий у Тайваню - 19.

[L]

Британія набрала 40 балів, посівши, таким чином, 11 місце, відразу після Латвії, Хорватії та Словенії, і виявившись серед великих західних країн першою.

Початкові результати дослідження були опубліковані ще в 2005 році, однак з тих пір робота продовжувалася й уточнені дані з'явилися в журналі "New Scientist".

Серед британських жінок приблизно 28% воліють відбирати чужі "половинки", ніж шукати холостяків.

У США цим займається лише 17% чоловіків. У Франції ця цифра - 10%, причому стосовно і чоловіків, і жінок, а в Німеччині такий підхід сповідують 17% чоловіків та 14% жінок.

На думку дослідників, у найбільш ліберальних країнах жінки, можливо, починають вести навіть більше хаотичне статеве життя, ніж чоловіки.

Вчені стверджують також, що протягом дітородного періоду жінки більше схильні до цього фізично.

Реклама:

Головне сьогодні