Науковці шукають гени гомосексуалізму

— 3 грудня 2008, 10:33

У порівнянні з чоловіками гетеросексуальної орієнтації геї частіше бувають лівшами. Серед кількох братів вони частіше бувають молодшими.

Також більш висока імовірність того, що в них волосся в'ється в напрямку проти годинникової стрілки.

Американські дослідники намагаються знайти спільні біологічні риси серед чоловіків-геїв. Тим самим вони лише підтримують суспільну думку по те, що сексуальна орієнтація - це вроджена комбінація факторів генетики і середовища.

Як показують опитування CNN, до 2007 року більшість американців вважали, що геї, якщо захочуть, можуть змінити свою сексуальну орієнтацію, і лише торік уперше велика частина респондентів заявила, що гомосексуалізм є вродженою властивістю людини.

На думку дослідників, змінюватися може сексуальна поведінка, але не схильність. Механізми потягу є біологічними і не залежать від будь-яких соціальних факторів.

Повністю провальною зараз визнано "теорію батьків". У середині ХХ століття часто вважали, що причиною гомосексуалізму може стати домінування матері у вихованні і відсторонення батька.

Зараз дослідники з нетерпінням очікують результатів масштабного дослідження, у ході якого проводився аналіз ДНК братів, з яких, щонайменше, один - гей.

Воно може виявити деякі повторювані ділянки ДНК, що підтвердило б ідею про вродженість гомосексуалізму. Усього в дослідженні беруть участь брати з 800 родин, це найбільше дослідження такого роду.

За матеріалами The Guardian з сайту InoPressa

Реклама:

Головне сьогодні