Тест

Лівші навчаються гірше за інших дітей

Діти-лівші та діти, що володіють в однаковій мірі обома руками, гірше навчаються у школі, ніж правші, повідомляє The Independent.

Ці дані базуються на національній британській статистиці шкільної успішності. Причому дівчата-лівші вчаться ще гірше, ніж хлопчики.

Згідно з дослідженнями, усього в Британії близько 10% дітей-лівш та приблизно 7,5% дітей, що володіють однаковою мірою обома руками.

У віці 8, 11 та 14 років дівчата-шульги, а також хлопчики та дівчата, що володіють обома руками, відстають від однолітків у навчанні. Це показали проведені тести на IQ.

Лише серед хлопчиків відрив лівш від правш менш значний. Під час тестів лівші в середньому набирали на 1% менше, ніж правші. З тими, хто володіє обома руками, ситуація ще гірша.

Для них характерний уповільнений розвиток, що вперше проявляється у віці 8 років і, що залишається помітним у віці 14 років, особливо у дівчат.

Серед можливих пояснень цієї "дворукості" - недолік уваги батьків. Саме вони повинні займатися розвитком дитини.

Є і гарна новина для хлопчиків-лівш: більшість геніїв - шульги. Тобто вони, таким чином, займають найвищий та найнижчий ступіні у спектрі здібностей.