Гомосексуалісти звинувачують Ватикан в "ідіотизмі"

— 3 грудня 2008, 15:51

Дана ініціатива до кінця грудня повинна бути опублікована Рамою Йад, яка у французькому уряді обіймає посаду держсекретаря з прав людини, повідомляє The Daily Mail.

Про свою незгоду з нею Святий престол заявив через архієпископа Целестино Мільоре.

Прелат мотивував позицію Ватикану тим, що у випадку ухвалення резолюції під загрозою дискримінації може опинитися традиційний гетеросексуальний шлюб, а "держави, що не визнають одностатеві союзи "шлюбом", будуть прибиті до ганебного стовпа".

Франко Грільїні, голова найбільшої італійської організації з захисту прав геїв "Arcigay", у свою чергу, заявив, що доводи Ватикану є "повним ідіотизмом та божевіллям".

Його сторону прийняли і впливові італійські газети. La Stampa у редакційній статті назвала аргументацію Ватикану "абсурдною", а La Repubblica була нею "приголомшена".

Резолюція "не має ніякого відношення до гомосексуальних шлюбів, мова в ній йде про скасування тюремного ув'язнення та страти для гомосексуалістів", заявив Грільїні.

Він поскаржився, що побоюється "ще одного "священного альянсу" Ватикану з ісламськими державами та ООН", маючи на увазі конференцію ООН з прав родини, що пройшла в 1994 році в Каїрі: тоді Ватикан об'єднався з ісламськими та латиноамериканськими державами, щоб скасувати законодавство про аборти.

Реклама:

Головне сьогодні