Віртуальний Новий рік, або Як отримати подарунок від незнайомця?

Не диво, а ініціатива користувачів мережевих щоденників Живого Журналу.

Минулого року знайшлися люди, які придумали забаву, щоб розширити коло традиційних новорічних аксесуарів ялинка-олів'є-телевізор.

Її метою, крім урізноманітнення способів святкування, стало ще й зближення власників мережевих щоденників - більше сотні людей отримали шанс познайомитися ближче та вийти з умов інтернет-анонімності.

Правила гри

За місяць до нового 2008 року в ЖЖ була створена спільнота "Скоро Новий Рік", де всі бажаючі могли зареєструватися та залишити свої поштові координати, звісно, приховані від зайвих очей.

ВІДЕО ДНЯ

За деякий час організатор проводить жеребкування та надсилає на електронну скриньку кожному учаснику жж-псевдонім, реальне ім'я та адресу "жертви".

Наступний крок - читати її ЖЖ та думати, що б могло сподобатися ЖЖ-особистості... Головна інтрига полягає в тому, що ім'я вашого особистого Святого Миколая лишається невідомим...

Після отримання посилки хорошим тоном у спільноті вважається повихвалятися вдалим подарунком та подякувати дарувальнику.

Цього року подарунками обміняються 160 користувачів. Творець та головний організатор спільноти "Скоро Новий Рік" Марина розповідає, що ідея народилася, коли вона побачила аналогічний російський проект.

"Спочатку захотілось там зареєструватись, але потім подивилась - учасників дуже багато, всі з Росії - з закордону, знайомих майже нема. Тому прийшла в голову ідею зробити щось своє - адже український сегмент ЖЖ більш родинний, всі одне одного знають. Запропонувала цю ідею друзям - і всі, як не дивно, сприйняли таку авантюру з ентузіазмом. Правда, ми на фоні російського першоджерела виглядаємо, як дилетанти, але ж не це головне, правда?" - розповіла нам Марина.

Звісно, не все йде бездоганно. Минулого року багато проблем спричинило надсилання посилок поштою. Оскільки деякі користувачі прагнули зберегти інкогніто і не писали своїх зворотних адрес, то подарунки загубились, навіть не повернувшись до дарувальників.

Тому цього року в спільноті з'явився новий задум.

"Виникла ідея звести якомога більше людей особисто - тобто призначати Діда Мороза і "жертву" з одного міста, щоб вони могли безпосередньо подарувати свої подарунки. Це прекрасна можливість винести спілкування за межі інтернету. Плюс є стимул якомога цікавіше оформити подарунок, запросити нового знайомого погуляти... Тобто, роблять собі та іншим свято. Що, власне, і було метою проекту", - каже Марина.

Як все працює на практиці?

"Я в ЖЖ вже більше 3 років. Хтось із френдів опублікував посилання на нову спільноту. Дарувати невідомим людям подарунки, стати віртуальним Святим Миколаєм та отримувати сюрприз у відповідь - це здалося цікавою ініціативою", - розповів "Українській правді. Життя" ЖЖ-користувач Віталій

"Минулого року я надсилав подарунок своєму френду, а от мені прийшла посилка з купою різних приємностей від зовсім незнайомої людини. Моїй дружині подарунок не прийшов, загубився, їй потім його передали через спільних знайомих", - оповідає свої пригоди Віталій.

"Цього року, щоб ніде нічого не губилося, ми вирішили зустрітися з тими, кого нам призначило жеребкування. Зібралися разом у кав'ярні, випили кави з тістечками, обмінялися подарунками. Це займає небагато часу, але так приємно, коли розпаковують пакунок з подарунком, який ти так довго вибирав", - додає насамкінець ЖЖ-користувач.

Після різдвяних свят, звісно, життя спільноти завмирає, щоб знову відродитися напередодні наступного Нового року. Тому що приємно знати, що ваш Новий Рік сяятиме не лише кольоровим світлом гірлянд, а й посмішкою людини, яку ви ощасливили.

Щасливого Нового Року та Різдва!

Автор - Ірина Славінська

Реклама:

Головне сьогодні