Дівчат-підлітків примушували до сексу

— 4 грудня 2008, 14:16

Ці дані були отримані з он-лайн опитування для дівчат, проведеного молодіжним журналом "Bliss and Women's Aid". Крім того, було встановлено, що більше половини 14-15-річних дівчат соромляться з'являтися серед людей з хлопцем, з яким вони зустрічаються, повідомляє The Guardian.

"Це огидно, що 25% дівчат у віці 14 років були примушені до сексу", - каже генеральний директор журналу Ніколь Харвін.

Ніколь вважає, що зараз переважно відсутні свідчення про повсюдне насильство над підлітками. "Підлітки часто вступають у дуже палкі стосунки, а при цьому їм важко, скажімо, поговорити з батьками, тому що ті просто відмахуються", - додала вона.

У червні цього року міністерство внутрішніх справ Великобританії опублікувало спеціальну доповідь про насильство в країні, в якій, зокрема, відзначається, що в середовищі підлітків жорстока поведінка набрала "значного" розмаху.

Відзначається, що свідчення про насильство серед неповнолітніх (молодше 18 років) практично немає, оскільки вони не підлягають під юридичне поняття насильства як правопорушення.

Один з висновків цієї доповіді - ті, хто страждає від насильства у стосунках у віці 16-18 років, не одержує практично ніякої допомоги.

У жовтні британське міністерство наук та сімейної політики оголосило про введення нового предмету в середній школі - "секс та особисті взаємини". У рамках цього обов'язкового курсу підліткам будуть пояснювати, "як створити особисті взаємини, засновані на повазі один до одного".

Матеріал The Guardian, переклад Inopressa

Реклама:

Головне сьогодні