Тест

Колишня покоївка Гітлера назвала його "чарівним"

"Він був чарівним чоловіком. Він завжди добре до мене ставився, чудовий хазяїн, у якого приємно працювати. Ви можете говорити, що завгодно, але для нас він був хорошою людиною", - розповіла журналістам про нацистського лідера Роза Міттерер, повідомляє The Daily Mail.

Жінка пішла на роботу до фюрера у 15-річному віці у 1932 році. Раніше в Адольфа Гітлера кухаркою працювала її рідна сестра.

Роза саме чистила порцелянові чашки, коли Гітлер дав їй перше доручення. "Вибачте, що турбую вас, але чи не могли б ви принести мені каву та трохи печива у мій кабінет?", - "чемно сказав покоївці вбивця тисяч невинних євреїв".

Роза Міттерер. Фото The Daily Mail

Роза Міттерер пригадує, що до її обов'язків входило сортування листів та подарунків, які тисячами надходили фюреру. "Там були сигари, банки з варенням, квіти, картини. Більшу частину їх ми віддавали біднішим сім'ям селян, які жили неподалік", - розповіла Міттерер.

Щонеділі її з сестрою возили до місцевої церкви, оскільки фюрер вважав, що для дівчат це буде корисно.

Роза пам'ятає багатьох вождів третього Рейху. Вона каже, що Гіммлер у житті був стрункішим, ніж виглядав на фото. Крім того, Міттерер пригадує, що ставлення коханої Гітлера Єви Браун до фюрера було не таким ніжним, як у нацистського лідера до своєї обраниці.