Тест

Найдорожчі автографи зірок

Найдорожчим альбомом з зірковим автографом стала платівка гурту The Beatles "Подвійна Фантазія". Диск став останнім альбомом Джона Леннона, випущеним за його життя у співробітництві з Йоко Оно.

Це був останній альбом, підписаний музикантом незадовго до смерті. У 2003 році платівка з автографом Леннона була продана за 525 тисяч доларів, повідомляє "Дело".

Найдорожчий автограф у світі належить найвідомішому англійському письменнику Вільяму Шекспіру. Існують тільки 6 підтверджених екземплярів, та всі вони знаходяться на підписаних документах. Всі автографи належать установам, але якби вони були продані, кожен би коштував приблизно 3 мільйони доларів.

Найдорожчим предметом гардеробу став костюм музиканта Елвіса Преслі. У 1974 році королю рок-н-ролу це вбрання пошив лос-анджелеський дизайнер Білл Білью за 10 тисяч доларів.У ньому Елвіс знявся для обкладинки свого альбому "Promised Land". На аукціоні за костюм заплатили 295 тисяч доларів.

Від колекціонування зіркових раритетів шаленіють не лише іноземці, але й українці. Бізнесмен Гаррі Корогодський за десятки тисяч доларів купує автографи знаменитостей.

Гаррі Когородський. Фото з сайту focus.in.ua

Цієї осені Корогодський завершив оздоблення свого нового офісу в будинку на Печерську. Захоплення бізнесмена стали йому в нагоді у робочому кабінеті бізнесмена, виконаному у футуристичному стилі.

Гаррі купує оформлені в багеті інсталяції з автографами світових зірок, що зроблені на фотографіях знаменитостей або предметах (боксерських рукавичках, баскетбольних м'ячах, дисках, музичних інструментах).

Меморабилі він планує розвісити на стінах кабінету. "Треба ж прикрашати чимось будинок або офіс, але не до всіх приміщень підходить стандартний живопис", - каже Гаррі Корогодський.

Це захоплення, до речі, коштує недешево - у середньому по 10 тисяч доларів. Мемораблів у колекції Корогодського близько десяти.

Першу він купив півтора роки тому на одному з благодійних аукціонів за 12 тисяч доларів. Це був відбиток руки боксера Мохаммеда Алі з його автографом.

Одним з найдорожчих експонатів колекції, ціною близько 20 тисяч доларів, стали меморабилі гурту "Rolling Stones" - чотири автографи учасників і гітара того часу, зроблена у фірмовому стилі "роллінгів".

"Для мене це привіт з дитинства, - натхнення. Я цих музикантів слухаю все життя, але років 20 тому навіть уявити собі не міг, що в мене буде щось, до чого торкалися їхні руки", - каже Гаррі.

Вартість своєї колекції Корогодський оцінювати не береться. "Під час кризи мої меморабилі, може, і нічого не варті, у всякому разі продавати колекцію я не збираюся", - зазначає Гаррі.

Загалом, у Корогодського більше меморабилів спортивних діячів. Є автограф тенісиста Андре Агассі, два варіанти підпису баскетболіста Майкла Джордана. З кіноакторів - автограф Аль Пачіно на фото в образі з фільму "Обличчя зі шрамом".

"Мене практично не цікавить кіно. Не знаю, чому, не задавався цим питанням. Мені подобається музика та спорт", - додав він.

За матеріалами газети "Дело"