Сервери "Infostore" арештовано за порнографію

— 5 грудня 2008, 17:01

Цього ж дня міліція провела обшук в офісі компанії, повідомляє у своєму блозі один із власників мережі Олексій Мась.

"До офісу в обідній час увірвалися люди з відділу з боротьби з торгівлею людьми і за 20 секунд усе перевернулося - з криками усім відійти від комп'ютерів і покласти телефони на стіл. Поки більшість намагалася зрозуміти інструкції, люди, що сиділи біля входу, опинилися на підлозі", - пише він.

"Коли нас усіх зібрали - пред'явили документи і зачитали наказ на обшук, тому що за оперативними даними на сервері "Інфостора" розміщуються матеріали порнографічного характеру, за які компанія несе кримінальну відповідальність", - повідомляє Мась.

За його словами, у відділі, що мав те чи інше відношення до "Інфостора", вилучили системні блоки співробітників, а самих співробітників повели в "невідомому напрямку".

"Тих, хто залишився в офісі, протримали більше п'яти годин - відібрали телефони, усім було заборонено дзвонити і приймати дзвінки. Не дозволяли виходити з кімнати, приймали усіх тільки на вхід і нікого на вихід, з метою запобігання витоку інформації. За цим усім стежили озброєні "дядьки", - описує Мась.

"МВС провело 12 годин у нашому офісі (з 2 дня до 2 ночі), намагаючись вивезти всю нашу техніку. "Воля" взагалі "Титан" викликала, тому що вони її юристів на майданчик не пускали", - також повідомляє він.

За словами Мася, сервери "Інфостора" зараз у прокуратурі.

У своєму блозі він також зауважує: "Ми саме готові були надати сервіс з видалення порнографії, у тому числі дитячої, навіть без нашої участі. Але МВС... зацікавлене не в цьому, а в тому, щоб когось упіймати".

Infostore.org побудовано за концепцією соціальної мережі, де користувачі самі розміщають контент на ресурсі.

Сайт неодноразово звинувачувався в розміщенні аудіо- і відеоматеріалів, а також програмного забезпечення без дотримання авторських прав.

З недавнього часу в результаті переповнення серверних можливостей "Інфостор" відмовився від розміщення файлів безпосередньо на своїх серверах, наказавши користувачам публікувати лише посилання на файли, завантажені на інші файлообмінники.

За матеріалами блогу Олексія Мася й "Інтерфакс-Україна"

Реклама:

Головне сьогодні